Metoda prin care au ajuns cei zece migranți, în Mehedinți! Aceștia nu au avut călăuză.

Scris de
Actual Mehedinti
06/05/21 - 06:05

Zece cetăţeni străini au fost depistaţi, astăzi, de poliţiştii de frontieră. Spre deosebire de mulți alți migranți, care ajung în județul nostru, aceștia nu au fost însoțiți de călăuze, declarând că ambarcațiunea a fost condusă de unul dintre ei. Cei zece cetăţeni din Afganistan şi Bangladesh au traversat fluviul Dunărea, cu ajutorul unei ambarcaţiuni, pentru a intra, ilegal, în România din Serbia.

Image


"La nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare, a avut loc o acțiune privind prevenirea și combaterea migrației ilegale, în zona de competenţă. Astfel, cu sprijinul Secției 6 Poliție Cujmir, în localitatea Pristol, în dreptul km fluvial 845,9,  a fost descoperit un grup format din zece cetăţeni străini. Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic. În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Afganistan şi Bangladesh, zece adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor, cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia, cu o ambarcaţiune cu motor, condusă de unul dintre cetăţenii afgani. Totodată, au mai declarat că au recurs la această metodă, cu intenţia de a ajunge în ţări din Vestul Europei, la rudele acestora.", transmite purtătorul de cuvânt al Poliție de Frontieră Mehedinți, ag-șef Corina Moraru.

Image

Poliţiştii de frontieră au extins verificările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vînju Mare, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și pentru a stabili întreaga arie infracțională, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Image