Se desființează pontoanele de pe faleza Dunării, la Orșova. S-a început sudarea gardului.

Scris de
Actual Mehedinti
25/11/21 - 12:11

Decizie fermă a administrației locale din Orșova! Primăria a dispus mutarea pontoanelor de pe faleză, iar astăzi, a început sudarea propriu-zisă a gardului. Acest demers a stârnit un val de nemulțumire din partea orșovenilor care dețineau aceste afaceri.

Image

Nu mi se pare normală această decizie. Nu e corect. Foarte mulți beneficiau de pe urma acestor afaceri. Înainte, aveam turiști, iar acum, decizia primăriei ne afectează., spune unul dintre comercianți.

Image

Dețin certificat de urbanism, care îmi permite amplasarea pontonului, pentru agrement. Orașul este sărac și mulți orșoveni trăiesc din turism. În plus, noi plătim taxe., ne povestește alt comerciant.

Image

Din vară, ne-au somat să plecăm. Aici, eu am făcut o investiție foarte mare. Nu știu ce voi face., spune unul dintre comercianții nemulțumiți de decizia primăriei.

Image

Primăria Orșova a luat decizia de a muta pontoanele de pe faleză, în altă zonă a orașului. Decizia îi nemulțumește pe comercianți, care spun că nu vor sta cu mâinile în sân și că li se face o nedreptate.

Image

Am împrumutat bani de la bancă să deschid afacerea. Nu este corectă decizia pe care a luat-o primăria. Noi funcționăm legal., spune un comerciant.

Image

Locul propus pentru mutare nu este bun, pentru că acolo sunt valuri și vor fi probleme la îmbarcarea și debarcarea turiștilor. Acest lucru ar putea pune în pericol viața turiștilor., povestește alt comerciant.

Image

În locul nou ales, nu există nici parcări – noi ne vom pierde turiștii., spune alt comerciant nemulțumit.

Image

În fapt este vorba despre circa 60 de ambarcațiuni, care vor fi mutate, în urma deciziei primăriei. În felul acesta – spun comercianții – vor pierde turiștii, pentru că noua locație aleasă este o zonă inaccesibilă celor care trec pragul Orșovei.

Image

Pentru a evita evenimentele nedorite, am dispus sudarea gardului și aducerea pontonului la starea inițială. Acum, după ce a venit decizia instanței (mulți comercianți au acționat, în instanță, decizia prin care am dispus desființarea pontoanelor), a trecut la fapte: sudarea gardului de la ponton, pentru că instanțele mi-au dat dreptate. Această activitate este ilegală – comercianții nu au acte prin care se justifică aceste activități. Activitatea de turism nu va fi afectată, pentru că am stabilit o nouă locație pentru amplasarea pontoanelor – vor fi concesionate aceste locuri. Totul va fi legal. Până acum, acești oameni nu plăteau nici un fel de taxe., declară MARIUS STOICA, primarul municipiului Orșova.

Decizia primăriei a fost luată, în această vară, după ce un caiac cu patru tineri a fost spulberat de o șalupă de mare viteză, iar tinerii au avut nevoie de îngrijiri medicale și zile de recuperare.

Image