Politicienii spun lucruri trăznite! Multă gălăgie pentru două luni anoste de guvernare liberală.

Scris de
Carmen Raceanu
14/01/20 - 09:01
Image

Au trecut mai mult de două luni de guvernare liberală. Două luni anoste, în care guvernanții liberali, depășiți de greutățile economice ale țării și de lipsa majorității parlamentare, par, mai degrabă, niște administratori speriați ai unei țării în derivă, care continuă programul social –democrat, decât de aplicarea unor măsuri ferme de dreapta, cu adevărat liberale. În toată această atmosferă de tristețe liberală, avem și o notă de „optimism”, adusă, în spațiul public, de către ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, Virgil Popescu. Notă de „optimism”, pe care o regăsim, din plin, pe pagina de socializare a ministrului mehedințean. Ce ne spune domnia sa?!! În afară de agenda zilnică obișnuită a unui ministru,  într-o postare de săptămâna trecută, care a atras amuzamentul internauților, Virgil Popescu ne spune că muncește foarte mult pentru țară, uneori abia având timp să mănânce  câțiva covrigi pentru că timpul s-a comprimat, de când este ministru și este prins în treburile guvernării.

Image

Sub o postare triumfalistă, domnia sa ne mai prezintă un set de 22 de măsuri  luate de guvernul  liberal, în cele două luni de mandat. Acum, dacă vă așteptați să curgă lapte și miere, în urma acestor pseudomăsuri, ori sunteți naivi ori vă îmbătați cu apă rece. Nu!  Nu a scăzut  nici factura de  căldură,  nici cea de energie electrică sau de gaze, așa cum clamează ministrul energiei și economiei, Virgil Popescu, pe pagina proprie de socializare. Nici măcar mult trâmbițata eliminare a supraacizei la carburant, a cărei scădere urmată de o aplicare imediată a unei alte accize, nu prea se simte în buzunarele românilor, ca urmare a creșterii cotațiilor petrolului nu-l ajută pe liderul liberal mehedințean să fie un pic mai credibil politic.

Image

Dar cel mai amuzant fapt este că, la minister, domnul Virgil Popescu și-a găsit o jucărie politică. Corpul de control! Corp de control cu care face și desface! Nu vă gândiți că face ceva mai deosebit ca cei din vechea guvernare. Mai precis, îi destituie pe unii și îi numește politic pe alții. Rude, fini, afini, sinecuriști, obligații politice sau analfabeți funcționali. Nimic nou sub soare! În două declarații separate referitoare la Mehedinți, Virgil Popescu ne spune că va trimite corpul de control la Hidrocentrala Porțile de Fier I, pentru a cerceta cum a fost posibil ca un transformator, din cadrul acestei societăți  de producere a energiei electrice, să ia foc.  Domnia sa nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase. Se pare că domnia sa a uitat de unde au venit și de cine au fost inventați băieții deștepți din energie. Deh! La timpuri noi, oameni noi.  Cât de buni vom vedea!  Dar cea mai trăznită declarație este aceea că va trimite corpul de control la o agenție de turism din Mehedinți. O agenție al cărui administrator a înșelat mai mulți severineni cărora le-a și returnat banii. O găinărie ca multe alte sute de găinării săvârșite, frecvent, de multe agenții de turism din țară, care sunt de competența poliției. Deci de fiecare dată, la fiecare țeapă dată de o agenție de turism clienților săi, domnul ministru va fi trimite corpul de control să cerceteze. Ce? Dumnezeu știe! Ce lipsă de finețe în comunicare și ce politicianism ieftin domnule ministru! Ce păcat că nu puteți numi, la conducerea acestor agenții de turism, niște rude liberale de ale dumneavoastră. Cât ghinion! Despre Mehedinți! Nimic nou sub soare!  Dumnezeu cu mila! Ne-a trimis domnul ministru două cazane pentru un punct termic alimentat cu gaz, subiect de care ne vom ocupa pe larg în săptămânile viitoare.  Ne-a mai cadorisit domnul ministru cu niște numiri politice de mai mare dragul. Trecem peste faptul că majoritatea acestora provin din rezerva de cadre a social democraților și democrat-liberalilor sau au crescut sub îndrumarea unor activiști comuniști, dar aceștia sunt atât de vulnerabili politic, încât nu le prevedem un viitor politic de bun augur.

Image

Păi unde este, domnule ministru, rezerva dumneavoastră de cadre, de liberali autentici? Unde este bărbăția dumneavoastră de politician, care vă doreați o altfel de politică? Parcă, acum câteva luni, ne spuneați că nu o să mai  primiți traseiști politici în partid! Acum umblați, cu sârg, la primarii social-democraților. Mai cu sârg, domn ministru! Mai cu sârg! Pentru că, pe valul acesta anti-PSD la alegerile  prezidențiale, organizația liberală,  al cărui președinte dumneavoastră sunteți, a fost printre ultimele din țară. Faptul că ați ajuns ministru ne demonstrează că sunteți un mare norocos. Un norocos optimist, domnule ministru! Unii știu și de ce! Și pentru a merge cu transparența până la capăt, domnule ministru Virgil Popescu,  poate ne spuneți nouă și opiniei publice, constatările corpului de control, referitoare la cazul transformatorului de la Hidrocentrala Porțile de Fier I și cele de la agenția de turism din Mehedinți, care a înșelat câteva zeci de severineni, măsurile luate și dacă ați sesizat organele competente. Covrigii îi dăm noi, cei de la Actual Mehedinți.

Image

Si pentru ca o fotografie face mai mult decat o mie de cuvinte vi-l prezentam pe liderul liberal cum este dumnealui de fapt!