Tren deraiat în Balota! Călătorii au rămas blocați în câmp.

Scris de
Actual Mehedinti
23/08/21 - 02:08

Un nou incident s-a produs pe calea ferată. De data aceasta, traficul feroviar a fost blocat în județul Mehedinți, după ce un marfar a deraiat. Traficul feroviar a fost blocat, pe magistrala 900, în apropierea stației CF Balota. Un vagon aflat în compunerea unui tren de marfă, aparținând Rail Cargo Romania, a deraiat pe o linie electrificată simplă. Este vorba despre al 12-lea vagon din cele 14 ale garniturii. Vagoanele erau goale.

Image

În tot acest timp, trenul  de călători IR 72, București -Timișoara a staționat în stația CF Balota. Călătorii aflați în tren au fost preluați cu autocare, până în statia CF Orșova, de unde și-au continuat călătoria. Trenul a avut o întârziere de 6 ore.

Image

"A deraiat un vagon din trenul de marfă – al treilea de la urmă. A mers 100 – 150 de metri, călcând toate buroanele. Comisia, care va veni, va stabili cauzele și va da verdictul. Cauza (în opinia mea) este starea deplorabilă a căii ferate – infrastructura feroviară lasă de dorit. Asta merităm dacă nu se intervine. Este vorba despre un vagon nou, aparținând unei alte țări, care are totul pus la punct. Dacă nu investim, calea ferată, peste 10 ani, va fi o amintire.", declară Ionel Profiran, șeful de tren.

Image
Image

Personalul de intervenție al Regionalei CF Craiova s-a deplasat la fața locului, pentru a interveni în zona afectată de deraiere.

Image