Cum se circulă în Vama PF I? Recomandările autorităților!

Scris de
Actual Mehedinti
04/05/21 - 08:05

Dacă în alți ani, în această perioadă, traficul în Vama Porțile de Fier I era aglomerat, anul acesta, lucrurile stau diferit.

Image

"La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, iar polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă. În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră, poliţiştii de frontieră desfăşoară zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere. Totodată, menţionăm că, în aceasta perioadă, pe sensul de intrare în țară, la realizarea controlului de frontieră efectuat de lucrătorii noştri (verificarea documentelor de călătorie  sau alte acte care demonstrează că sunt îndeplinite condițiile de tranzitare a frontierei), participă şi reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică judeţene în vederea efectuării triajului epidemiologic şi dispunerii măsurilor specifice.", declară purtătorul de cuvânt al Poliție de Frontieră Mehedinți, ag-șef Corina Moraru.

Image

"În prezent, prin punctele de frontieră, tranzitul autoturismelor şi al persoanelor se derulează în condiţii normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de aşteptare. Dacă situaţia o impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire sau intrare în ţară, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.  În vederea fluidizării traficului la granițele României, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.", mai transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Image

Traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se desfășoară în condiţii normale. În continuare, se recomandă cetăţenilor români şi străini, care trebuie să tranziteze frontiera națională în această perioadă, să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră - www.politiadefrontiera.ro.

Sursa: Poliția de Frontieră Mehedinți

Sursa foto: Poliția de Frontieră