Liber la vacanțe în Grecia, pentru mehedințenii vaccinați împotriva Covid!

Scris de
Actual Mehedinti
19/04/21 - 05:04

Sunt vești bune pentru români și, implicit, pentru mehedințeni. Grecia elimină carantina pentru cetățenii UE care sunt vaccinați.  Pe lângă rezidenții UE, măsura se va aplica cetățenilor Marii Britanii, Statelor Unite, Serbiei și Emiratelor Arabe Unite, aceștia scăpând de obligația de a sta în carantină 7 zile, potrivit unui comunicat remis de Aviația Civilă de la Atena. 

Călătorii vor prezenta dovada că au fost vaccinați deplin împotriva coronavirusului (cu ambele doze în cazul vaccinurilor AstraZeneca, Pfizer/BioNTech și Moderna, autorizate în UE) sau un test negativ pentru coronavirus efectuat în ultimele 72 de ore. Măsura intră în vigoare de luni dar alte restricții „pentru zborurile domestice sau internaționale vor rămâne în vigoare până pe 26 aprilie”, potrivit aceluiași comunicat. Alte restricții antiepidemice precum interzicerea călătoriilor non-esențiale între regiuni rămân de asemenea în vigoare.

Anunțul vine în pofida unei creșteri a numărului de noi infecții în această țară, zeci de decese provocate de COVID-19 fiind înregistrate zilnic în timp ce media de noi contagieri depistate în 24 de ore rămâne la peste 1.500.
Grecia șia-a redeschis granițele pentru turiști începând din 16 aprilie.