Fabrica de pistoale din Șimian "va fi funcțională anul viitor", promite ministrul Virgil Popescu.

Scris de
Actual Mehedinti
30/11/22 - 07:11

Construirea fabricii de armament din Șimian este amânată, dar se va construi: este promisiunea fermă a ministrului Virgil Popescu. Prezent în Drobeta Turnu Severin, la evenimentele ocazionate de debutul sărbătorilor de iarnă, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a răspuns întrebărilor legate de construirea fabricii de armament din Mehedinți. Se pare că proiectul, ce prevedea ridicarea unei fabrici de pistoale Beretta în comuna Șimian, a fost amânat pentru un an, însă ministrul mehedințean dă asigurări ferme că investiția va prinde contur, chiar dacă nu mai conduce ministerul Economiei. 

Image

"Eu tot ceea ce am promis, o să fac. Ieri, în ședința de Guvern, s-a aprobat amânarea, cu încă un an, a termenului de offset (nr. decalaj), adică s-a prelungit, până la data de 28 decembrie 2023, realizarea acestei fabrici, tocmai pentru că nu se putea încadra în termen. Rețineți: ceea ce am promis, se va întâmpla! Nu mai sunt ministrul Economiei. Dacă mai eram ministrul Economiei, probabil, această fabrică era finalizată. Am discutat cu domnul ministru al Economiei (cu domnul Spătaru), a spus că susține construirea acestei fabrici și sunt convins că, anul viitor, va fi funcțională.", declară ministrul Economiei, pentru redacția Actual Mehedinți.

Image

Conform proiectului, gigantul mondial Beretta va investi într-o uzină de armament în Şimian, după ce, în 2020, compania Romarm (aflată în subordinea Ministerului Economiei) a câștigat o licitație pentru livrarea a 25.000 de pistoale Beretta către Ministerul Afacerilor Interne. Contractul includea investiții de 80% din valoarea totală într-o capacitate de producție în România. Terenul (cu o suprafață de un hectar) pentru ridicarea investiției a fost pus la dispoziție de autoritățile locale. Unitatea de producţie ar urma să aibă aproximativ 5000 de metri pătrați, iar fabrica este programată a-și începe activitatea cu circa 100 de angajați.

Sursa foto arme: Digi 24, HOT NEWS