Șofer prins băut de două ori în aceeași zi!

Scris de
Actual Mehedinti
09/05/22 - 10:05

Să vezi și să nu crezi! Un bărbat originar din județul Botoșani a  reușit performanța de a fi prins băut, la volan, de polițiștii din Mehedinți, de două ori în aceeași zi. Șoferul declară că, prima dată, nu și-a dat seama că nu îi ieșise alcoolul din sânge, după o petrecere, iar a doua oara, a sărit în ajutorul unui prieten, pe care trebuia să îl ducă cu mașina.

Image

"M-a chemat cineva, de urgență și a trebuit să plec. Am băut bere, la un chef azi-noapte. Azi, am fost să îl duc pe un prieten la Severin și m-au prins. A doua oară, m-au sunat cei de acasă să duc mașina. Asta este! Îmi pare rău!", povestește șoferul.

Image

Bărbatul de 41 de ani a fost depistat, inițial, cu o alcoolemie de 1,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat, însă, recoltarea de probe biologice. Trei ore mai târziu, oamenii legii l-au depistat, din nou, pe făptaș, având o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Image

"Astăzi, 9 mai, ora 11.20, polițistii din cadrul Poliției Oraș Vânju-Mare au depistat, în trafic, un bărbat, de 41 de ani, din municipiul Botoșani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Republicii, în orașul Vânju-Mare, după ce a consumat băuturi alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 1.51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat recoltarea. În aceeași zi, la ora 15.40, bărbatul, de 41 de ani, a fost depistat, din nou, de polițiștii din cadrul Poliției Oraș Vânju-Mare în timp ce conducea autoturismul pe strada Republicii, având exercitarea dreptului de a conduce suspendată, iar, în urma testării cu etilotestul, a rezultat o alcoolemie de 1.06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru a i se recolta mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe,  conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.", declară purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinti, agent de poliție Gabriela Ciocioană.

Image

Pentru fapta sa, șoferul petrecăreț își va petrece noaptea în arestul IPJ Mehedinți, după ce, față de acesta, s-a luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca, mâine, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare, cu propunere de luare a unei măsuri corespunzătoare.