Trecerea de pietoni unde severinenii traversează cu teamă! Oamenii cer măsuri suplimentare pentru stoparea accidentelor.

Scris de
Actual Mehedinti
17/01/22 - 03:01

Accidentul produs în data de 13 ianuarie, pe bulevardul Nicolae Iorga din municipiu, când un pieton și-a pierdut viața, a scandalizat opinia publică. Atunci, o femeie de circa 70 de ani a fost lovită în plin pe trecerea de pietoni de un autoturism condus de un bărbat de 80 de ani. Din spusele martorilor, șoferul avea viteză, iar femeia ar fi fost lovită la mijlocul trecerii de pietoni. În acest context, cetățenii cer măsuri sporite pentru siguranța rutieră. 
 

Image

„Locuiesc aici, în zonă. Am făcut numeroase sesizări către poliție. S-au întâmplat multe accidente aici. Ar trebui puse limitatoare de viteză. Se circulă cu viteză. Parcă ar fi la raliuri. Putem spune că este trecerea morții.”, ne povestește un localnic. 

Image

„Aceasta este o trecere foarte periculoasă. Au loc multe accidente, chiar pe trecere. Aici, ar trebui limitată viteza. Eu mă asigur bine înainte de a traversa.”, spune o femeie care locuiește în zonă. 
 

Image

„Este o trecere periculoasă. Au fost destule accidente aici, chiar mortale. Este și o zonă pietonală aglomerată aici, mai sunt și șoferi care nu respectă legea. Ar trebui respectată limita de viteză. Ar trebui montate și limitatoare de viteză – în acest caz, nu s-ar mar petrece accidente.”, spune alt severinean. 
 

Image

Iar statisticile sunt de-a dreptul îngrijorătoare în ceea ce privește această trecere de pietoni. În perioada 1 ianuarie 2018 – 1 ianuarie 2022, pe bulevardul Tudor Vladimirescu, la intersecția cu Aleea Cloșani, s-au produs 11 accidente rutiere, soldate cu victime, în urma cărora două persoane și-au pierdut viața, șase au fost rănite grav, iar patru au fost rănite ușor. 

Image

„Luând în calcul statisticile, Poliția Rutieră a solicitat administratorului drumului amplasarea unor noi indicatoare rutiere, suplimentare față de cele deja existente. Astfel, în perioada următoare, în zonă, a fost amplasat un indicator cu led, vizibil atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Deasupra trecerii de pietoni, au fost amplasate leduri cu lumină permanentă, în așa fel încât trecerea de pietoni să fie vizibilă și în timpul nopții. Suplimentar, pe partea carosabilă a drumului public, a fost așternut un covor de culoare roșie, pentru reducerea frânării. De asemenea, printr-o adresă, am solicitat administratorului drumului public, și amplasarea unor limitatoare de viteză, dar, din păcate, acest lucru nu este posibil în perioada de iarnă. Avem, deja, toate avizele și pentru aplicarea acestei măsuri, iar din 15 martie, vor fi montate și aceste limitatoare. În momentul de față, avem un plan de reducere a accidentelor în această zonă și, în permanență, sunt amplasate radare.”, declară șeful Biroului Rutier Drobeta Turnu Severin, cms. Claudiu Bebec.

Image

La nivel național, cel mai recent caz în care un trecător și-a pierdut viața, în timp ce traversa pe trecerea de pietoni, este cel al tinerei de 13 ani care a fost accidentată de un polițist, pe o trecere de pietoni din București. Şeful Poliţiei Capitalei a anunţat că poliţistul implicat în accident a fost pus la dispoziţie, în urma deciziei procurorului de a-l plasa pe acesta sub control judiciar.

Image