Liber la lectură! Căsuțe cu cărți și mini-biblioteci, în aer liber!

Scris de
Andreea Popescu
25/06/20 - 02:06

Proiectul primei biblioteci în aer liber, din Drobeta Turnu-Severin, a fost pus la cale anul trecut, atunci când, în parcul central, au fost amenajate mini-biblioteci pentru iubitorii de lectură. Inițiativa aparține viceprimarului Daniel Cîrjan, care și-a propus, prin acest proiect să încurajeze lectura în aer liber, în spațiile publice, dar și promovarea unei atitudini responsabile față de bunurile folosite în comun. De astăzi, mini-biblioteca a revenit la viață.

Image

„Începând de astăzi, voi aduce, la căsuța de lectură din parcul central, noi titluri de cărți pe care le puteți împrumuta pentru a le citi, cu condiția de a aduce altă carte în loc. Pentru a susține această acțiune și a încuraja și pe ceilalți să citească, puteți îmbogăți și dumneavoastră biblioteca cu noi cărți interesante care pot fi citite fie acasă, fie în parc în aer liber. Haideți să dăm liber la lectură!”, declară viceprimarul municipiului, Daniel Cîrjan.

Image

Inițiatorul își propune să extindă proiectul în toate parcurile din oraș, dacă programul va prinde la public. Mini-biblioteci în aer liber există, de ceva timp, în marile orașe ale țării.

Image