18 migranți descoperiți în Mehedinți!

Scris de
Actual Mehedinti
22/04/21 - 11:04
Video file

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare – judeţul Mehedinţi au depistat în zona de competenţă optsprezece cetăţeni de origine afro-asiatică care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni pentru a intra  ilegal în România din Serbia.

Image

"La nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare, a avut loc o acțiune privind prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competenţă. Astfel, în pădure, în dreptul km fluvial 849, a fost descoperit un grup format din optsprezece cetăţeni străini. Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.", transmite Poliția de Frontieră Mehedinți.

Image

"În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Afganistan, unsprezece adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani şi șapte minori, cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor, cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia, cu o ambarcaţiune cu motor, condusă de către unul dintre cetăţenii afgani și au plătit sume cuprinse între 2.000 şi 4.500 de euro de persoană unui conaţional în Serbia pentru a cumpăra barca. Totodată, au mai declarat că au recurs la această metodă, cu intenţia de a ajunge în ţări din Vestul Europei.", conform Poliției de Frontieră Mehedinți.

Image

Poliţiştii de frontieră au extins verificările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vînju Mare, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și pentru a stabili întreaga arie infracțională, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Image