Concurs pentru funcția de șef al Serviciului Rutier Mehedinți! Cine sunt candidații și ce îi recomandă?

Scris de
Adriana Draghici
26/08/21 - 07:08

Încep concursurile pentru funcțiile de conducere din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți. Pe data de 24 septembrie, va fi organizat concurs pentru ocuparea postului de șef al Serviciului Rutier Mehedinți, funcție pentru care s-au înscris doi candidați: Cătălin Vulcănescu (fost șef al acestui serviciu și actual șef al Secției de Poliție Șimian) și Claudiu Bebec, actual șef al Biroului Rutier Drobeta Turnu – Severin.

Image

"Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți, cu sediul în municipiul Drobeta Turnu - Severin, Bd. Carol, nr. 75, județul Mehedinți,  organizează concurs/examen pentru ocuparea funcției vacante de șef serviciu la Serviciul Rutier- Inspectoratul Județean de Poliție Mehedinți, poziția 105 din statul de organizare al unității, prevăzută cu gradul profesional de comisar-șef de poliție,  recrutarea realizându-se cu personal din sursă internă (ofițeri de poliție).", se arată în anunțul postat pe pagina oficială a I.P.J. Mehedinți.

Image

Fostul șef al acestui serviciu, Cătălin Vulcănescu, actual șef al Secției de Poliție Șimian, a condus Serviciul Rutier Mehedinți în perioada aprilie 2020 – aprilie 2021, devenind, în felul acesta, cel mai tânăr al unui serviciu rutier din întreaga țară. Și-a început activitatea în poliție în anul 2010, la Biroul de Ordine Publică, iar în 2016, a preluat conducerea Secției de Poliție Rurală Șimian. De numele său, ca șef al Serviciului Rutier, se leagă rezolvarea mai multor cazuri de accidente cu autor necunoscut. Dintre acestea amintim cazul unui unui tânăr găsit decedat, în data de 18 ianuarie a.c., într-un șanț de pe centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu – Severin. Fără a exista camere de supraveghere în zonă, în urmă unor investigații al polițiștilor rutieri, sub îndrumarea lui Vulcănescu (investigații ce au durat trei zile) a fost descoperit autorul faptei – un bărbat ce îl accidentase mortal pe pieton și fugise de la fața locului, încercând, astfel, să șteargă urmele, întrucât nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie. De altfel, un alt caz de accident cu autor necunoscut a s-a petrecut în data de 5 martie, atunci când, pe DN6, la intrarea în municipiul Drobeta Turnu-Severin, o femeie de 71 de ani a fost acroșată de un autoturism, al cărui conducător auto a părăsit locul accidentului. În urma cercetărilor, în aceeași noapte, bărbatul a fost identificat de șeful Serviciului Rutier de la vremea respectivă, fiind vorba despre un cetățean bulgar, de 32 de ani, care a fost depistat în punctul de trecere al frontierei de la Vama Calafat, încercând să treacă granița.

Image

Actualul șef al Biroului Rutier Drobeta Turnu – Severin, Claudiu Bebec, și-a început activitatea ca subofițer în cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Drobeta Turnu – Severin, iar în anul 2006, a promovat examenul, pentru a intra în rândul ofițerilor. Și-a desfășurat activitatea la Biroul Rutier, ca ofițer până în anul 2017, când a fost a luat concursul pentru ocuparea funcției de șef al Biroului Rutier Drobeta Turnu – Severin. În anul 2018, a ocupat funcția de șef al Serviciului Rutier Mehedinți, timp de aproximativ un an, prin împuternicire, după care a revenit la conducerea Biroului Rutier Severin.