Casă cuprinsă de flăcări, în Severin! Proprietarei i s-a făcut rău din cauza fumului inhalat.

Scris de
Actual Mehedinti
16/11/21 - 10:11

A fost panică, în această seară, într-un cartier din municipiul Drobeta Turnu-Severin, după ce casa unei localnice a fost curprinsă de flăcări. Femeia de 90 de ani a scăpat ca prin urechile acului.

Image

Bătrâna locuia singură, iar casa acesteia a fost cuprinsă de flăcări. Vecinii au fost cei care au sărit, imediat, în sprijinul femeii și au scos-o din incinta imobilului.

Image

"Eu sunt vecinul dumneaei. Un alt vecin, când a venit de la serviciu, a văzut fum și am sărit noi cu gălețile de apă. Dacă nu vedea vecinul, se putea sfârși cu o tragedie.", spune un vecin al victimei.

Image

"Am văzut că ieșea fum din casă. Vecina era căzută lângă ușă. Toată casa era plină de fum. Am văzut cum ieșea fum pe geam. Femeia era singură. Dacă nu ajungeam la timp, se putea întâmpla o nenorocire", ne povestește vecinul care a scos-o pe femeie din flăcări.

Image

Pompierii au fost solicitați la fața locului, pentru a stinge flăcările.

Image

"Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu-Severin a intervenit, la un incendiu produs la o casă de locuit, pe strada Crihalei din municipiu. Am intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă, doi ofițeri, zece subofițeri. La fața locului, am constatat că focul ardea generalizat. Am găsit o victimă de 90 de ani, care a fost extrasă de către vecini până la sosirea noastră, iar ulterior, a fost predată Serviciului Județean de Ambulanță, însă a refuzat transportul la UPU", declară șeful intervenției, cpt. Flavius Iscru, din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta.

Cauza de izbucnire a focului se cercetează, însă cel mai probabil, flăcările au izbucnit de la soba de foc.

Image