Un canadian nu a fost lăsat să intre în România, la vama PF I

Scris de
Actual Mehedinti
10/11/22 - 03:11

Un canadian nu a fost lăsat să treacă frontiera de stat a României, pentru că nu poseda permis de conducere valabil pe teritoriul țării noastre.

"La Punctul de Trecere al Frontierei Porțile de Fier I, s-a prezentat pentru controlul de frontieră, la volanul unui autoturism înmatriculat în Serbia, un cetățean canadian în vârstă de 69 de ani. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere eliberat de către autoritățile din Canada. În urma verificărilor efectuate de către polițiștii de frontieră, s-a constatat că persoana nu poseda permis de conducere internațional, documentul prezentat la control neacordând dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România. Ca urmare a celor constatate, bărbatului nu i s-a permis continuarea călătoriei la volanul autoturismului.", transmite Poliția de Frontieră Mehedinți.

Oamenii legii atrag atenția asupra faptului că persoanele, cetățeni din statele care nu au semnat Convenția Internațională privind circulația rutieră, încheiată la Viena în 1968, trebuie să posede permis de conducere internațional pentru a putea circula pe teritoriul României.