9 accidente mortale, de la începutul anului, în Mehedinți! România se menţine pe primul loc în clasamentul privind victimele accidentelor rutiere.

Scris de
Actual Mehedinti
19/05/22 - 02:05

Sunt statistici îngrijorătoare privind numărul de accidente produse în țara noastră. România se situează pe primul loc în ceea ce priveşte numărul de decese produse în accidente rutiere în anul 2021, conform unei statistici realizate la nivelul Uniunii Europene. Rata mortalităţii în România din această cauză este mai mult decât dublă faţă de media europeană. Astfel, datele preliminare ale statisticii arată că media raportată de România este de 93 de decese la un milion de locuitori, faţă de 85 la un milion de locuitori în anul 2020, şi foarte aproape de media de dinaintea pandemiei, respectiv 96 la un milion de locuitori. Locul al doilea în statistici este ocupat de Bulgaria, cu 81 de decese înregistrate la un milion de locuitori, urmată de Letonia, cu 78 de morţi la un milion de locuitori, şi Croaţia, cu o medie de 72 la un milion. Nici în Mehedinți, lucrurile nu sunt tocmai roz. 

Image

"În perioada 01 ianuarie-30 aprilie a.c., în județul Mehedinți s-au produs 9 accidente rutiere mortale. Pentru evitarea evenimentelor nedorite, Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți, atrage atenția asupra necesității respectării regulilor de circulație și indicațiilor polițiștilor rutieri. Recomandăm conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase. Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule. Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă! Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia, numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.", declară purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți, ag. Gabriela Ciocioană. 

Image

Cea mai scăzută rată a mortalităţii în accidente rutiere o raportează Norvegia, cu 16 decese / un milion de locuitori, Malta cu 17 decese la un milion de locuitori şi Suedia cu 18 decese la un milion de locuitori.

Image