Îmbrăcăminte contrafăcută, confiscată de polițiști

Scris de
Actual Mehedinti
19/05/22 - 04:05

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii  Economice au desfăşurat o acțiune privind respectarea prevederilor legale referitoare la Drepturile de Proprietate Industrială şi Intelectuală.

Image

"În urma acestor activități, la punctele de lucru ce aparțin unor societăților comerciale situate în Drobeta Turnu Severin au fost identificate expuse spre comercializare un număr de 243 de articole vestimentare, accesorii de îmbrăcăminte și încălțăminte care aveau inscripționate sigle și/sau mărci protejate intelectual, acestea prezentând suspiciuni de contrafacere și pentru care nu au putut fi puse la dispoziția organelor de poliție documente care să ateste calitatea, originalitatea și/sau garanția acestora. Articolele menționate anterior au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Valoarea bunurilor ridicate este de aproximativ 34.200 lei.", conform IPJ Mehedinți. 

Image

Față de reprezentanții  agenților economici, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”.