Angajat al Spitalului din Orșova, cercetat pentru infracțiunea de „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”

Scris de
Actual Mehedinti
18/02/21 - 04:02

ANI a publicat, astăzi, lista unor funcționari publici, care intră în cercetare, pentru săvârșirea diverselor abateri în serviciu. Printre aceștia se află și un angajat al Spitalului Orșova. Este vorba despre ISPIR MIRCEA-VALERIU, șef serviciu administrativ în cadrul Spitalului Municipal Orșova, Județul Mehedinți.

Image

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Orșova cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ISPIR MIRCEA-VALERIU a infracțiunii de <<folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane>>, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de serviciu a îndeplinit acte privind achiziții directe efectuate de către Spitalul Municipal Orșova de la societatea comercială la care asociat unic este mama acestuia.”, transmite ANI.

Angajatul unității sanitare a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații, pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Image

Persoana, față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate, este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Image

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.