Persoane reținute și proprietăți puse sub sechestru, după perchezițiile de la Strehaia!

Scris de
Adriana Draghici
27/01/21 - 01:01

Apar și primele rezultate, după perchezițiile desfășurate, ieri, la Strehaia.  Polițiștii de investigare a Criminalității Economice au organizat, ieri, 13 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane și la sediile unor societăți comerciale de pe raza județelor Mehedinți, Dolj, Timiș și Prahova. În urma activităților desfășurate, au fost puse în executare 7 mandate de aducere, fiind luată măsura reținerii față de 5 persoane, care urmează sa fie prezentate instanței în vederea luării unei alte măsuri preventive. Totodată, în vederea recuperării prejudiciului, a fost aplicat sechestru asigurător asupra a 12 imobile și 12 terenuri aparținând persoanelor bănuite, în valoare de peste 5 milioane lei.

Image

În acest dosar, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, complicitate la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Image

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 8 milioane lei. Din cercetări a rezultat că, în perioada aprilie 2018-noiembrie 2019, persoanele bănuite ar fi creat un circuit financiar fictiv având ca scop obținerea unor ecobonificații de la organizaţia de profil, pentru activităţi nereale de reciclare a 4.148.900 kg. de deşeurilor din plastic, PET și sticlă.

Image