Solidaritate în fața nevoii comunității! Gest impresionant din partea unui tânăr și a mamei sale: confecționează cagule medicale!

Scris de
Adriana Draghici
20/03/20 - 02:03

Gesturile mărunte, dar bine intenționate ne diferențiază în situații dificile. Este exact ceea ce a decis să facă un tânăr severinean, alături de mama sa, pentru comunitate. Cei doi au început să confecționeze cagule medicale, pentru a le dona Spitalului Județean. Este un gest care demonstrează că umanitatea și solidaritatea depășesc orice graniță a nevoii comunității.

Image

Sunt mâinle iscusite ale doamnei Rodica, o femeie care, după 30 de ani de croitorie, a decis, alaturi de fiul său, să ofere un sprijin întregii comunități, în situații de urgență. Costinel și mama sa, Rodica, au demarat un amplu proces de confecționare a unor cagule medicale, pe care le vor dona Spitalului Județean. Inițiativa îi aparține tânărului severinean, care, din dorința de a sprijini comunitatea, a luat legătura cu reprezentanții Spitalului Județean, acolo unde i s-a spus că unitatea sanitară are nevoie urgentă de cagule medicale. Material exista pentru confecționarea acestor obiecte, însă mână de lucru, nu! Zis și făcut!

Image

„Spitalul Județean are nevoie de minim 1 000 de cagule medicale. Noi vrem să atragem, în demersul nostru, mai multe persoane, care pot da o mână de ajutor în această situație. Ne trebuie mână de lucru, pentru a face toate aceste obiecte în timp scurt. Noi suntem contra cronometru, în contextul în care cazurile de Coronavirus evoluează galopant de la o zi la alta. Este o inițiativă pe care îmi doresc să o preia cât mai mulți oameni. Cer ajutorul semenilor noștri, în această situație. Pentru moment, numai mama mea confecționează, dar am început să primesc, deja, apeluri de la perosane care vor să ne ajute.”, declară tânărul COSTINEL LICSARI.

Image

Doamna Rodica a început seara trecută să confecționeze cagulele medicale, căci nevoia unității medicale pentru aceste obiecte este ridicată. Costinel face apel la mehedințenii su suflet mare, pentru ca, în această situație, să se alăture demersului lor și să sprijine inițiativa. Punând mână de la mână, putem face o lume mai bună pentru fiecare dintre noi.