Săptămâna prevenirii criminalității, în școlile din Mehedinți!

Scris de
Actual Mehedinti
22/05/23 - 03:05

În perioada 22 – 26 mai, Poliția Română desfășoară, la nivel național, o nouă ediție a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”. 

Image

La nivelul județului Mehedinți, polițiștii vor organiza acțiuni punctuale, menite a sensibiliza cetățenii în legătură cu importanța prevenirii criminalității și a adoptării unor măsuri de autoprotecţie, precum şi pentru prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

Image

Evenimentul va avea un caracter unitar, domeniile de referință fiind selectate în baza priorităților Poliției Române pentru acest an, după cum urmează:

• 22 mai – Siguranța copiilor;

• 23 mai – Siguranța online;

• 24 mai – Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului;

• 25 mai – Prevenirea disparițiilor de minori/ plecărilor voluntare;

• 26 mai – Prevenirea violenței domestice.

Image

Activitățile specifice au debutat astăzi, 22 mai, cu vizita polițiștilor din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, Biroului Siguranță Școlară și a Serviciului Rutier la Școală Gimnazială Mărășești.

Image

În cadrul întâlnirii cu elevii, au fost purtate discuții pe teme privind siguranța rutieră, siguranța la școală, acasă si pe stradă, siguranța în mediul online, prevenirea violenței în școli, cât și prevenirea faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ.

Image

Pe această cale, elevilor le au fost transmise recomandări preventive în vederea reducerii riscului de victimizare și au aflat informații utile despre regulile de circulație, care au fost puse în practică prin exerciții demonstrative adaptate vârstei.

Image