Val de nemulțumire, după ce Virgil Popescu a anunțat scăderea prețului la carburant cu 50 de bani!

Scris de
Actual Mehedinti
01/07/22 - 01:07

Preţul carburanţilor a scăzut, noaptea trecută, pentru prima oară în ultimele şase luni, iar unele benzinării au afişat, deja, reducerea de 50 de bani pentru litrul de carburant. Totul: deoarece începând de astăzi, ordonanţa de urgenţă care prevede această compensaţie a fost publicată în Monitorul Oficial. Nu se știe, însă, dacă măsura va fi aplicată de toate benzinăriile, pentru că nu este obligatorie. Ministrul Energiei, mehedințeanul Virgil Popescu, nu a rata ocazia de a evidenția această măsură și a făcut o postare în mediul online. 

Image

„Carburanți mai ieftini! Vreau să le mulțumesc tuturor companiilor care s-au conformat voluntar și au aplicat deja prevederile Ordonanței de Urgență cu privire la reducerea cu 50 de bani/litru a prețului la carburanți. #DaSePoate”, scrie ministrul Popescu, pe pagina sa de socializare. 

Image

Reacția cititorilor nu a fost, însă, tocmai cea așteptată, căci românii se declară cu totul nemulțumiți de gestionarea situației prețului la carburant. Se pare că răbdarea oamenilor a ajuns la capăt, în contextul în care același minister al Energiei a gestionat, defectuos, și situația prețului energiei electrice. Redăm câteva dintre comentariile românilor: 

Image

„Într-o săptămâna sunt la loc cei 50 de bani. Rușine tuturor guvernanților care au fost de acord cu acest proiect!”.

„Domnule Ministru, ce sa va spunem? Vă mulțumim frumos, dar aș dori să vă întreb: dacă ați fi un cetățean plătit cu salariul minim oferit de statul român, v-ar ajuta această minunată scădere a prețului carburantului?”.

„Nu știu ce sa fac cu banii economisiți. Un sfat, vă rog: unde investesc?”.

„Să vă fie rușine !! Această "ieftinire" o numiți dumneavoastră ajutor pentru cetățeni?”.

„Auzi, boss? Spune-i lui Ciucă al nostru că motorina se produce în țară! Fă-i un semn cu cotul, să nu mai fie penibil. Oricum, cu reducerea asta de 50 de bani, sunteți un partid penibil - și voi și mutul de la Cotroceni.”.

„Pe ce lume trăiți??? O să stea câteva zile, după care, crește la loc! Sunteți penibili, să vină odată alegerile alea să scăpam de voi!”

„Domnule ministru, regret ca v-am votat, aveți un tupeu fantastic! Opriți bătaia de joc asupra românilor!”.

„Valorați exact cât reducerea: și tu și tot Guvernul!”.

„Râdeți de oameni, nu? 50 de bani? Să vă fie rușine!”.

„Cu un ministru 2 lei, 50 de bani chiar înseamnă ceva! ”.

Ordonanța, ce prevede scăderea tarifului la carburanți cu 50 de bani, a fost publicată în Monitorul Oficial pe 30 iunie în jurul orei 22.00, iar companiile a trebuit să o aplice două ore mai târziu, fără să fi fost obligate, însă obligate să recurgă la acest demers. Potrivit actului normativ, reducerea se va aplica până la 1 octombrie.

Sursa foto/capturi ecran: Virgil Popescu via Facebook