Dar din dar se face Rai. Împreună, pentru a salva o viață!

Scris de
Actual Mehedinti
16/03/21 - 02:03

Strigăt de ajutor venit din partea Mitropoliei Olteniei, susținut și de membrii Episcopiei Severinului și Strehaiei! Familia, colegii și cunoscuții lui Gheorghe Smadoi, preot la Parohia Sfântul Ioan Sebastian din Craiova, au lansat un apel, pentru a veni în sprijinul acestuia. Bărbatul de 40 de ani – tată a două fetițe - a fost diagnosticat, în luna ianuarie, cu cancer nazofaringian, stadiul III.  În fapt, este vorba despre o tumoare localizată lângă nervul optic, care se extinde spre trunchiul cerebral și care poate să ducă la orbire sau paralizie.

Image

Când am absolvit Facultatea de Comunicare, eram convinsă că sunt pregătită pentru a concepe orice fel de campanie și că pot meșteri, cu ușurință, orice text. Nu m-am gândit că, într-o zi, voi fi nevoită să scriu unul despre soțul meu, prin intermediul căruia va trebui să-i conving pe cei din jurul meu să-i dăruiască 60.000 euro. Așa cum un medic nu-și poate opera soția, pentru că îi va tremura bisturiul, la fel nici cel mai grozav comunicator (firește, nefiind cazul meu) nu-și poate găsi cuvintele când e vorba de cea mai dragă ființă a lui. Eu voi lăsa inima sa scrie și ea va roagă să ne întindeți o mână de ajutor: un gând bun, o rugăciune și, după posibilități, poate și un bănuț., spune soția preotului.  

Didi pentru familie, Gigi pentru prieteni, pe care i-a mângâiat, de multe ori, cu acordurile de chitară, sau Gheorghe preotul pentru enoriași, trebuie să înceapă, în maxim două săptămâni, o terapie cu protoni, care se poate realiza numai în străinătate. Costurile acesteia pot ajunge pana la 60.000 euro. Tânărul preot a făcut chimioterapie la Institutul Oncologic din București, dar pentru ca tumoarea să se micșoreze și să se oprească din crescut trebuie să fie tratat în Italia. Cancerul de nazofaringe este un cancer rar, ce se diferențiază de celelalte tipuri de cancere ale capului și gâtului prin epidemiologie, manifestări clinice și modalități de tratament.

Image

Pentru cei care vor să fie alături de preotul Gheorghe Smadoi și să-l ajute, familia a deschis următoarele conturi:

CONT IN LEI: IBAN RO66RZBR0000060019575842

CONT IN EURO: IBAN: IBAN RO29RZBR0000060022485538

CONT IN DOLARI: IBAN RO18RZBR0000060022485542

Titular: GIGI SMADOI Nume banca: Raiffeisen Bank Cod swift: RZBRROBU

Preotul Gheorghe fost profesor de chitară clasică la Școala de Arte și Meserii ,,Cornetti” și, la rândul lui, a ajutat copilașii de la Sf. Mina, ținând concerte caritabile. A cochetat cu muzica folk și chiar a câștigat, în anul 2009, premiul special ,,Tatiana Stepa”, la Festivalul de Folk Om Bun.

Image

 

sursa: Mitropolia Olteniei/Episcopia Severinului și Strehaiei