O localitate mehedințeană a ieșit din carantină. Măsura se menține în alte două localități.

Scris de
Adriana Draghici
04/04/21 - 06:04

Sunt vești bune pentru locuitorii comunei Vânători. În urma evaluării analizei de risc a comunității din comuna Vânători, înaintată de către DSP Mehedinți Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru această comună.

Image

”Efortul comun, al tuturor locuitorilor comunei Vânători, depus pe parcursul celor două săptămâni de carantină, nu a fost în zadar şi a dus la o scădere a numărului de cazuri şi la o transmitere comunitară mai redusă. Mulţumesc tuturor cetăţenilor care au respectat măsurile şi au dat dovadă de responsabilitate și spirit civic”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

Image

Comuna Vânători, cu cele două sate componente Vânători și Roșiori, a intrat în carantină pentru 14 zile,  în data de 20.03.2021, ora 20,00, după ce a depășit incidența de șase cazuri la mia de locuitori. Astăzi, rata incidenței, în comună, era de 2,56.

Image

Celelalte două localități ale județului, în care a fost instituită carantinarea, sunt Bâcleș (unde, astăzi, rata incidenței era de 12,67) și Godeanu, cu o rată a incidenței de 5,49.

Sursa: Instituția Prefectului Mehedinți

Sursa foto: Jandarmeria Mehedinți