Focus

Scris de
Actual Mehedinti
acum 22 de ore 30 de minute

Facturi exorbitante la gaze naturale, la un liceu din Drobeta Turnu Severin! Pentru 25 de zile, unitatea de învățământ a primit o factură de 60 mii lei, iar pentru restul de 4 zile până la sfârșitul lunii, a fost emisă o factură de 28 de mii de lei. Cazul a fost înregistrat la unul dintre cele mai prestigioase licee din municipiu: Colegiul Național „Traian”.

Accidentul produs în data de 13 ianuarie, pe bulevardul Nicolae Iorga din municipiu, când un pieton și-a pierdut viața, a scandalizat opinia publică. Atunci, o femeie de circa 70 de ani a fost lovită în plin pe trecerea de pietoni de un autoturism condus de un bărbat de 80 de ani. Din spusele martorilor, șoferul avea viteză, iar femeia ar fi fost lovită la mijlocul trecerii de pietoni.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a reunit, în această dimineață, pentru adoptarea de noi măsuri, în așteptarea valului 5 al pandemiei de Covid-19. Una dintre cele mai importante propuneri este cea care interzice folosirea măștilor de protecție din material textil, fiind acceptate doar cele de tip medical sau FFP2.

 

Un tânăr severinean a fost arestat după ce a fost prins distrugând geamurile unor mașini. Mai mult decât atât: după incident, și-a lovit fosta parteneră de viață și fiica.

La solicitarea Actual Mehedinți, IPJ Mehedinți a făcut publice informațiile privitoare la deficitul de personal de la secțiile de poliție de pe raza județului.

Deși suntem în plină pandemie, organizarea petrecerilor de Crăciun și de Revelion va fi permisă în restaurante. Reprezentanții HORECA spun că se pregătesc pentru acest moment, cu cele mai alese preparate și muzică bună.

O nouă tranșă de teste de salivă a fost repartizată către inspectoratele școlare. În județul Mehedinți, cele 24 de mii de teste au fost preluate de către directorii unităților de învățământ, iar testarea va începe, cel mai probabil, mâine.

Polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – IGPR au descins și în orașul Strehaia, în cadrul perchezițiilor din dosarul privind nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor și contrabandă calificată. Cu toate că oamenii legii aveau indicii clare cum că, la adresele la care au descins, există arme aduse în țară ilegal, în Strehaia, nu s-a găsit mai nimic.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență  a aprobat propunerea de prelungire a stării de alertă, precum și măsurile de relaxare pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Este nemulțumire printre cadrele didactice. Profesorii nu au primit banii pentru orele remediale pe care le-au efectuat. Aceștia au fost plătiți doar pentru luna martie, iar sumele trebuiau alocate inclusiv până în luna august.