Din judet

Încă două localități din județul Mehedinți vor fi carantinate, după ce rate de infectare a sărit de 6 la mia de locuitori. Este vorba despre comunele Șimian (cu o rată de infectare de 7,97 la mia de locuitori) și Malovăț (cu o rată de infectare de 8,61 la mia de licuitori).

Doi bărbați au fost atacați de un urs, în apropierea localitatea Obârșia Cloșani. Apelul la 112 a fost făcut de către primarul localității, care a anunțat faptul că doi bărbați au nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost atacați de un urs. Animalul a fost atras de niște stupi amplasați la marginea localității Obârșia Cloșani. 

O nouă condamnare definitivă cu executare a fost dată de Curtea de Apel Craiova, prin decizia nr.1232/07.10.2021, în dosarul nr.4802/101/2016, pentru fostul Primar de la Baia de Arama-Dunarintu Ionel-Rafael, si condamnare cu suspendare pentru 5 functionari din cadrul AFIR (Agentia pentru Finantarea Investitilor Rurale), respectiv: Coifan Catalin-Virgil, Breaz

Începând de astăzi, ora 08.00, a fost instituită carantina zonală pentru comuna Breznița Motru, pentru o perioadă de 14 zile.

Sunt vești îmbucurătoare pentru locuitorii comunei Șimian. Proiectul, privind distribuția de gaze naturale și extindere a acestei rețele, face pași spre concretizare. În acest moment, proiectul se află în stadiul de licitație. În prima etapă, vor fi construiți 74,201 km de rețea, în satele Șimian, Cerneți, Dedovița Nouă, acolo unde există 4746 de gospodării.

Scris de
Actual Mehedinti
acum 1 lună 4 săptămâni

Cel mai lung tren, de peste o jumătate de kilometru, a ajuns, astăzi din Cehia, în România. Peste o mie de cehi au ajuns în județul Mehedinți, pentru a participa la Festivalul minorității cehe, în satul Eibenthal. 

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul I.P.J. Mehedinți, cu sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, efectuează 7 percheziții domiciliare, în județele Mehedinți, Caraș-Severin și Timiș, la persoane bănuite de evaziune fiscală și delapidare.

În cursul după-amiezii, pompierii mehedințeni au fost solicitați să intervină pentru acordarea primului-ajutor medical victimelor unui incendiu, izbucnit la vegetație uscată, pe raza localității Ilovița, dar și pentru stingerea flăcărilor.

Scris de
Actual Mehedinti
acum 2 luni 4 săptămâni

Cu puțin timp în urmă, pompierii mehedințeni au fost solicitați să intervină, în localitatea Balta Verde, pentru căutarea unei persoane dispărute în fluviul Dunărea. La locul intervenției au fost mobilizate echipaje de căutare-salvare din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin. La intervenție, a participat și un echipaj al Poliției de Frontieră.

A fost depistat, conducând fără permis, de zece ori, în mai puțin de 4 luni. Este aventura unui mehedințean de 66 de ani, care, deși avea permisul suspendat, nu a ținut cont de acest aspect.