Spațiul privat virtual al ANAF, paralizat și în Mehedinți! Contribuabilii nu au putut depune declarația unică.

Scris de
Actual Mehedinti
25/05/23 - 05:05

Astăzi, este ultima zi pentru depunerea declaraţiei unice la ANAF, însă cererile nu pot fi depuse. Spațiul privat virtual din site-ul ANAF nu este funcțional. Mulţi contabili se declară nemulțumiți pentru că nu au putut încărca documentele.

Image

„Pe noi, ca profesioniști, ne încurcă, pentru că depindem doar e site-ul online și nu putem depune declarațiile în alt mod. Sunt mai bine de două săptămâni, când SPV înregistrează probleme, iar astăzi, este ultima zi de depunere a declarațiilor. Ieri, am încercat toată ziua Problema este că Finanțele ne vor trimite notificări dacă nu vom depune în termen, iar clienții riscă amenzi. Clienții pun întrebări.”, declară CONSUELA PETRESCU, contabil.

Image

În această perioadă, se depun și alte documente: declarațiile la trimestru, declarațiile pe profit/venit, declarația 212. În contextul în care serviciile informatice sunt indisponibile de aproape două săptămâni, iar astăzi, spațiul privat virtual este paralizat, mulți contabili cer prelungirea termenului de depunere a acestor declarații.

Image

„Sunt multe declarații de depus în această perioadă. Avem de depus, pe lângă declarațiile antreprenorilor – adică cele ale clienților noștri – declarații referitoare la salarii, declarații privitoare la declararea impozitelor pe venit și profit, declarațiile 390, pentru livrările în spațiul comunitar. Mai avem și declarația unică. Ne-am digitalizat, însă trebuie făcute investiții în echipamente noi. Trebuie investiți bani în tehnică de ultimă generație.”, declară EMIL COSTINEL TIUCĂ, președintele comisiei de disciplină din cadrul CECCAR Mehedinți.

Image

În acest context, Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România a solicitat ANAF prelungirea termenelor de 25, respectiv 30 mai pentru depunerea declaraţiilor fiscale şi a situaţiilor financiare anuale.

Image

În prezent, în țara noastră, peste 2,2 milioane de utilizatori beneficiază de avantajele oferite de spațiul privat virtual, dintre care 1,2 milioane – persoane fizice și aproximativ un milion – persoane juridice.

Image