Spital modular, în Severin! Autoritățile anunță construirea unei astfel de unități medicale.

Scris de
Actual Mehedinti
25/05/23 - 04:05

Licitația pentru proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru construirea unui spital modular în curtea Spitalului Județean de Urgență a fost lansată de Consiliul Județean Mehedinți, în data de 17 mai 2023, iar ofertele pot fi depuse până în data de 6 iunie 2023. Valoarea contractului ce urmează a fi atribuit este de 9.057.077 lei. 

Image

Costurile cu lucrările platformei de infrastructură vor fi acoperite de Spitalul Județean de Urgență. În cadrul proiectului, se vor achiziționa 10 paturi ATI/UPU și 19 paturi în regim de observație, dar și aparatura necesară tratării pacienților.

Image

„Spitalul mobil va avea o suprafață desfășurată de 2016 MP, regim P+1E, va fi realizat din 154 containere cu structura din profile metalice prevăzute cu canale de drenare și pereți de închidere de tip panouri sandwich.  Unitatea urmează să fie construită în imediata vecinătate a fostei secții ORL din incinta Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin. Modernizarea infrastructurii de sănătate rămâne principala provocare a mandatului pe care mi l-ați încredințat și vă asigur că facem toate eforturile pentru ca proiectele pe care le avem în derulare să aducă cele mai bune condiții de tratament pentru mehedințeni!”, transmite președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Image