Șofer prins drogat la volan! Sancțiuni drastice, date de polițiști, pentru neregulile descoperite!

Scris de
Actual Mehedinti
16/10/21 - 08:10

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și Serviciului de Ordine Publică au desfășurat pe raza județului Mehedinți o acțiune cu efective mărite pentru impunerea siguranței rutiere, prevenirea accidentelor de circulație și combaterea infracțiunilor contra siguranței rutiere, cât și pentru limitarea răspândirii noului tip de coronavirus SARS-CoV-2, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică.

Image

Ofițerii și agenții de poliție au urmărit depistarea și sancționarea șoferilor care conduc vehicule sub influența băuturilor alcoolice și/sau substanțelor psihoactive, precum și monitorizarea respectării măsurilor stabilite la nivel național pentru prevenirea contaminării cu noul tip de SARS-COV-2 (COVID-19), respectiv conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere.

Image

Astfel, au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale, fiind sancționați 5 conducători auto care au depășit viteză legală pe diferite sectoare de drum și 18 șoferi care au încălcat alte norme prevăzute de OUG 195/2002. Valoarea totală a sancțiunilor este de peste 16.000 lei. Au fost reținute în vederea suspendării 7 permise de conducere și a fost retras 1 certificate de înmatriculare. De asemenea, în cadrul acțiunii au fost constate 3 infracțiuni.

Image

Spre exemplu, polițiștii rutieri au depistat, în trafic, un bărbat de 35 de ani, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Timișoarei, după ce a consumat substanțe psihoactive.

Image

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drugtest, care a indicat o valoare pozitivă, acesta refuzând să fie condus la o unitate medicală pentru a i fi recoltate mostre biologice în vederea stabilirii consumului de substanțe psihoactive. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Image

Pentru contracararea aspectelor negative în trafic și prevenirea accidentelor de circulație, polițiști mehedințeni vor continua acțiunile și controalele pe sectoarele de drum din municipiu și din județ.