De la extaz, la agonie, în Prefectura Mehedinți!

Scris de
Actual Mehedinti
27/01/22 - 08:01

Mult vehiculata schimbare a prefectului de Mehedinți s-a produs. În cadrul ultimei ședințe de Guvern, Cristinel Pavel (susținut de PNL) a fost eliberat din funcția de prefect, social - democratul Alin Isuf fiind cel care a fost numit la cârma Instituției Prefectului Mehedinți. 

Image

Și pe principiul "ce a fost și ce a ajuns", Cristinel Pavel nu părăsește Prefectura pe care a condus-o în ultimul timp, ci va ocupa postul de subprefect al județului, anunțul oficial fiind făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. 

Image

Acum, rămâne de văzut cât de bine va funcționa coaliția PSD - PNL în sânul Prefecturii, dat fiind faptul că fostul prefect se va subordona ierarhic noului prefect. Mai mult decât atât practica ultimilor ani a demonstrat faptul că postul de subprefect este unul mai mult decorativ, sau în traducere liberă - este doar să fie. Cum fostul prefect a condus, până acum, instituția, trecerea și adaptarea pe un post inferior vor reprezenta niște etape dificile. Decizia continuării activității în Prefectură este cu atât mai surprinzătoare cu cât Cristinel Pavel a promovat concursul pentru postul de director al Consiliului Concurenței, post din care este, pe perioada exercitării funcțiilor de demnitar, suspendat. 

Image

Demiterea lui Pavel și numirea lui Isuf au fost efectuate în urma negocierilor dintre membrii coaliției de guvernare PNL - PSD - UDMR. Pe fondul acestor negocieri, social-democrații s-au ales cu prefecţi în Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vrancea şi Bucureşti.

Image