Surse: Duicu va prelua partidul lui Ponta, filiala Mehedinți.

Scris de
Actual Mehedinti
18/02/22 - 11:02

A pierdut funcția politică și pe cea administrativă în momentul în care a fost arestat, însă acum, vizează o revenire pe scena politică mehedințeană. Este vorba despre Adrian Duicu, fost președinte al Consiliului Județean Mehedinți, cel care, pe surse, va prelua frâiele PRO România Mehedinți, un partid aflat în cădere liberă și care, de altfel, nu a fost, niciodată, pe culmile succesului. Cu toate acestea, Duicu își face planuri mărețe și are gânduri serioase în ceea ce privește partidul lui Ponta, căci, odată cu revenirea în viața politică, cu siguranță, aspiră și la o funcție publică. 

Image

Pro România Mehedinți este un partid mic, apărut din ambiția fostului prim-ministru Victor Ponta de a rămâne în viața publică din România, însă odată cu căderea acestui țel, și micul partid a eșuat lamentabil.

Image

În Mehedinți, coordonarea filialei a fost asigurată, la începutul activității, de Ion Mocioalcă (provenit din filiala Caraș-Severin), după care partidul a fost ros de ambiții și jocuri politice ale unor politicieni vechi în viața publică a județului. Constantin Gherghe a condus, de la distanță, fără implicare, PRO România Mehedinți, însă după eșecul de la alegeri, fostul edil severinean și-a luat mâinile de pe partid. Apoi, conducerea a fost asigurată de Ciprian Mocanu, novice într-ale politicii. Acesta a demisionat din funcția de coordonator, în mod surprinzător, la finalul săptămânii trecute, chiar cu câteva zile înainte de a expira interdicția primită de Adrian Duicu de a face politică. Coicidență sau nu, această decizie a lăsat calea liberă lui Duicu, în încercarea sa de a învia un partid fără perspective și de a reveni pe cai mari la nivelul județului.

Image

Amintim: în luna aprilie a anului 2014, Adrian Duicu, fost preşedinte al PSD şi al Consiliului Judeţean Mehedinţi, a fost arestat preventiv pentru fapte de corupţie; după care a stat în arestul poliţiei capitalei luni bune. Mai apoi, a fost arestat la domiciliu, în această perioadă, fiind suspendat din funcţia administrativă pe care o deţinea. Între timp, fostul politician a fost declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în urma procesului pe care îl avea cu Agenţia Naţională de integritate. După închierea acestui proces, i-a fost interzis să ocupe funcții politice și să candideze pentru funcții publice, interdicție ce expiră mâine, 19 februarie, moment în care, cel mai probabil, Duicu va fi, oficial, numit în funcția de coordonator al PRO România Mehedinți.

Image

Sursa foto copertă- Puterea.ro, foto 1 - bzi.ro, foto 2 - ohpc.ro, foto 3 - Impactpress.ro, foto 4 - hotnews.ro