Un om pentru oameni! Alin Chirilă, drumul de la munca pentru Mehedinți, la postura de cel mai tânăr parlamentar al județului!

Scris de
Actual Mehedinti
27/11/20 - 07:11

Astăzi, vi-l prezentăm pe cel mai tânăr candidat pentru Parlamentul României, din județul Mehedinți. Alin Chirilă, un tânăr, care a reușit, prin implicare, din postura de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, să pună, decisiv, umărul la ceea ce a însemnat dezvoltare a județului, este candidatul, de pe prima poziție, a Partidului Social-Democrat Mehedinți, pentru Camera Deputaților. Chirilă are 37de ani, este născut și crescut în Severin, un loc de care nu s-a desprins, însă pe care își dorește să îl susțină mai mult, din postura de parlamentar.

Image

Copilăria, educația și primii pași către cariera de mai târziu...

Când nu ești un om complicat, lucrurile sunt foarte simple. Spun asta pentru că sunt un om simplu, un om care provine dintre oameni de rând ai Mehedințiului. Părinții și bunicii mei s-au născut în județul nostru, iar eu m-am născut, am crescut, am urmat studiile gimnaziale și cele medii în Drobeta Turnu-Severin. Sunt absolvent al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara, unde am urmat și cursurile masterale.”, ne povestește, cu nostalgie, în glas și priviri, tânărul social-democrat.

Image

Alin Chirilă a pornit de jos și a luptat pentru visurile sale, iar rezultatele muncii nu au întârziat să apară. În 2017, a fost cooptat în echipa Ministerului Dezvoltării, ca secretar de stat, unde alături de ministrul Paul Stănescu și, mai apoi, de Daniel Suciu, acest minister a reușit adevărate performanțe administrative în întreaga țară. În acea perioadă, au fost aprobate, demarate și finalizate proiecte de amploare, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală II, un program de succes, care a ajutat la dezvoltarea comunităților din România și care, din păcate, în prezent, în timpul actualei guvernări, a început să șchiopăteze. În spatele celor peste 200 de proiecte de modernizare atrase în Mehedinți, a stat o muncă neobosită, căci – după cum ne spune tânărul social-democrat – atunci când pui suflet, orice proiect poate fi dus la bun sfârșit cu bine.

Image

„Tot timpul am crezut că Dumnezeu a avut și are grijă de mine. Astfel, mi-am început cariera profesională în anul 2008, ca director într-o societate privată cu sediul social în București, dar cu punct de lucru în zona de nord a județului Mehedinți. Din anul 2012, am ocupat postul de director adjunct în aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mehedinți, iar în perioada 2017 - 2019, am fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, din cadrul Guvernului României. În această perioadă, echipa PSD Mehedinți a implementat peste 200 de proiecte finanțate, investiții cu o valoare-record pentru județul nostru. Aceste investiții - drumuri, spitale, școli, grădinițe și multe altele - nu le poate nega nimeni, fiind vitale pentru dezvoltarea comunităților mehedințene. Echipa PSD Mehedinți a făcut posibile toate aceste investiții prin munca primarilor, a Consiliului Județean și cu sprijinul colegilor mei din Guvernul României.  Prin votul de la alegerile locale din acest an, mehedințenii au confirmat că echipa PSD Mehedinți trebuie să continue dezvoltarea și modernizarea județului nostru, iar acest lucru se poate face numai cu sprijin consistent de la nivel central.”, ne spune, cu speranță într-un viitor mai bun, tânărul candidat al PSD Mehedinți, Alin Chirilă.  

Image
Image

Perspective și proiecte ce vor prinde contur: prin ochii tânărului social-democrat, fondurile europene reprezintă cea mai sigură cale de dezvoltare a comunităților, iar Alin Chirilă este de părere că România are șansa ca, în următorii patru ani, prin guvernarea Partidului Social-Democrat, să acceseze fonduri nerambursabile pentru proiecte care să redreseze economia țării.

Image

„Chiar și în actuala criză sanitară, pe 6 decembrie vor avea loc alegerile parlamentare, pentru așa au decis cei care ne conduc la momentul actual. Candidez pentru un mandat de parlamentar. Ca deputat în Parlamentul României, voi susține un Guvern PSD. Pentru județul nostru, ultimii ani sunt dovada că PSD știe să guverneze iar pentru mine, întâia prioritatea este Mehedințiul și oamenii lui! Am crezut în puterea exemplului și, tot timpul, am considerat că valoarea și puterea fiecăruia dintre noi stă în ECHIPĂ! Este datoria mea și a întregii echipe de parlamentari mehedințeni să continuăm proiectele începute, să continuăm dezvoltarea și modernizarea județului nostru, să ducem Mehedințiul într-o etapă următoare! Cu încredere și credință, continuăm împreună pentru Mehedinți!”, spune Alin Chirilă.

Image

Odată cu debutul campaniei electorale, social-democratul Alin Chirilă a mers în toate localitățile mehedințene, adică fix în aceleași locuri pe care, în ultimii ani, din postura de secretar de stat, le-a sprijinit în drumul lor către modernizare, iar sprijinul său nu a fost uitat, având în vedere că mehedințenii l-au primit cu brațele deschise.

Image