Un uliu găsit în Eșelnița a fost salvat de autorități. Pasărea nu se putea mișca.

Scris de
Adriana Draghici
24/06/21 - 04:06

Un uliu – specie protejată – a fost salvat de către autorități. Pasărea a fost găsită lângă o păstrăvărie din comuna Eșelnița, într-o stare destul de gravă: nu se putea mișca.

Image

"Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți a fost sesizat, prin intermediul SNUAU 112, cu privire la faptul că în localitatea Eșelnița, pe un teren aflat în extravilanul localității, în zona păstrăvăriei, se află rănită o pasăre, respectiv, un uliu-specie protejată. Având în vedere aspectele sesizate, angajații din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au solicitat eliberarea, de urgență, a unei autorizații de acceptare a transportului păsării în cauză la o unitate sanitar-veterinară. Astfel, a fost constituită o comisie formată din reprezentanții IPJ Mehedinți, Agenției pentru Protecția Mediului Mehedinți, Autorității Publice Teritoriale Sanitar – Veterinare Mehedinți, Colegiul Medicilor Veterinari Mehedinți și Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Mehedinți, care, printr-o decizie comună, au aprobat transportul uliului rănit la o unitate sanitar veterinară din municipiul Drobeta Turnu - Severin", transmite Garda de mediu Mehedinți.

Image

Totodată, s-a constituit o echipă operativă care s-a deplasat la fața locului, ocazie cu care s-a constatat faptul că pasărea din sesizare era într-o poziție statică, fiind în incapacitate locomotorie, motiv pentru care s-a procedat la ridicarea, transportul și plasarea acesteia în custodia medicului veterinar reprezentant al Colegiului Medicilor Veterinari Mehedinți, pentru îngrijire medicală sanitar – veterinară de specialitate.

Sursa: Garda de Mediu Mehedinți