Demersuri pentru înființarea unei echipe de fotbal, la Severin! Între timp, primăria efectuează lucrări de întreținere a stadionului municipal.

Scris de
Adriana Draghici
09/06/21 - 02:06

Sunt vești bune pentru iubitorii de sport, dar mai ales pentru microbiștii din orașul de la Dunăre. Primăria Drobeta Turnu-Severin anunță că intenționează să reia activitatea pe stadionul municipal. Deja, autoritățile locale au demarat o acțiune, pentru înființarea unui club de fotbal, însă acesta este un proces de lungă durată și care necesită sume ridicate în ceea ce privește finanțarea.

Image

"Suntem în discuții avansate cu Consiliu Județean. În acest moment, am predat documentele către o firmă de avocatură, pentru a înființa a o echipă de fotbal, într-o asociere cu Consiliul Județean. Am dat către avocatură acest proiect, pentru că ne dorim un proiect de durată, așezat, pe care să îl dublăm cu echipe de copii și juniori și, în felul acesta, trebuie să știm câți bani ne permite statul român să cheltuim. Este o discuție destul de vastă, în comunitatea noastră, privind înființarea unei echipe de fotbal. Am văzut, în 2012 – pe vremea în care eram viceprimar – ce înseamnă o echipă de fotbal și ce îți permite statul români să faci în acest sens. Chiar dacă noi, ca primărie ne-am permite înființarea unei echipe de fotbal, trebuie să știe cetățenii că legea nu ne permite să cheltuim cu acest club câți bani vrem noi. Decența ne obligă, însă, să ne axăm pe alte priorități. Echipa de fotbal rămâne în perspectivă, este un proiect de durată.", declară primarul municipiului Drobeta Turnu-Severin, Marius Screciu.

Image

Între timp, primăria Drobeta Turnu-Severin efectuează lucrări de întreținere a stadionului municipal, un obiectiv de referință la nivelul municipiului.

Image

"Chiar dacă nu avem competiții și stadionul este folosit mai puțin, trebuia să intervenim, pentru că stadionul nu a avut niciun fel de reabilitare din 2008, deci de 13 ani. Am avut probleme cu infiltrațiile de apă la acoperiș – apa ajunsese până la subsol. În același timp, o mare parte din exteriorul clădirii se deteriorase – nu ne place să arate urât. Este stadionul nostru, trebuie să îl întreținem, să îl avem, mereu, pregătit pentru orice tip de competiție. Este la fel ca o casă – dacă nu mai locuiești în ea și nu mai investești, se deteriorează. Am hotărât că este tipul să facem ceva la stadion, să intervenim cu o reabilitare. Sunt investiții care trebuie făcute, chiar dacă prioritățile sunt altele, dar din când în când, trebuie să ne aplecăm atenția și asupra acestor obiective.",  mai spune edilul severinean.

Image

Stadionul Municipal are o o capacitate de 20.054 de locuri, fiind unul din cele mai mari stadioane de fotbal din România. Arena a fost inaugurată în anul 1977, iar din ianuarie 2009, stadionul a fost în plin proces de modernizare, acesta implicând schimbarea gazonului, reabilitarea tribunelor, a vestiarelor, dar și refacerea pistei de atletism a arenei, precum și nocturna. Odată cu renovarea completă, Municipalul din Drobeta-Turnu Severin a devenit un stadion la standarde europene. Stadionul Municipal a fost inaugurat, în mod oficial, pe 1 decembrie 2009, printr-un amical FC Drobeta - Universitatea Craiova.

Image