Flavius Stoican, imbold pentru donațiile de sânge! Antrenorul a mers la Centrul de Transfuzii, pentru a dona.

Scris de
Adriana Draghici
21/12/20 - 05:12

În prag de sărbători, suntem îndemnați să fim mai buni. Pe aceeași premisă a mers și antrenorul mehedințean de fotbal, Flavius Stoican, care a mers la Centrul de Transfuzii, pentru a dona sânge. Totul: pentru că, donând, pot fi salvate vieți.

Image

„Sportivii din echipa mea au răspuns pozitiv la apelul meu și vor merge în centrele de transfuzii, pentru a dona sânge. Este o situație care mă bucură. Acest demers mă bucură cu atât mai mult cu cât vine în sprijinul persoanelor care au, cu adevărat, nevoie de sânge. Având în vedere contextul pandemic, sunt din ce în ce în ce mai puțini oameni, care vin să doneze sânge, din teamă. Pandemia există, trăim cu ea, iar noi trebuie să facem ceva să depășim aceste momente cumplite, să facem bine pentru alții și să dăm o mână de ajutor.”, declară Flavius.

Image

Este plină pandemie, iar numărul donatorilor de sânge a scăzut, în ultima perioadă. Tocmai pentru a îndrepta această realitate, antrenorul Flavius Stoican a mers să doneze sânge, pentru a da un imbold și altor cetățeni, să vină în sprijinul celor care au nevoie de o mână de ajutor.

Image

„Întâlnirea cu Flavius Stoican este o surpriză pentru noi, reprezentații spitalului și ne bucurăm că nu a uitat de unde a plecat și că iubește oamenii din județ. Intenția dumnealui de a ne sprijini este benefică, mai ales în contextul în care, în ultima perioadă, a scăzut numărul donatorilor de sânge. Sunt convinsă că mulți îi vor urma exemplul, mai ales că are mulți prieteni.”, ne spune Elena Bololoi, director medical al Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu-Severin.

Image

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală), cu greutatea peste 50 kg (în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, etc. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Image