PubliNet

Scris de
Actual Mehedinti
acum 1 lună 2 săptămâni

Echipa de pirotehnicieni a ISU Mehedinți a intervenit, în localitatea Dubova, zona Ciucaru Mic, pentru ridicarea unor elemente de muniție. Cele 285 de cartușe de infanterie, cal.7,92 mm, au fost descoperite de niște tineri, care se aflau în drumeție. Elementele de muniție au fost ridicate, transportate și depozitate, în condiții de siguranță, în vederea distrugerii lor ulterioare.

Scris de
Adriana Draghici
acum 1 lună 3 săptămâni

Conform informării transmise de către Administrația Națională de Meteorologie, astăzi, 17 martie, în intervalul orar 10.15 -14.00, județul nostru se află sub atenționare meteorologică Cod Galben, ce vizează intensificări ale vântului cu viteze de 55…65 km/h.

Noile restricţii impuse de Guvern în hotărârea, care prelungeşte starea de alertă cu încă o lună, au intrat, deja, în vigoare de luni. Carantina de noapte începe la ora 22.00, aşadar nu mai avem voie să ieşim din case fără declaraţie cu o oră mai devreme. Dată fiind această schimbare, a fost modificată și declarația pe propria răspundere.

Palatul Culturii Teodor Costescu a găzduit o expoziție inedită: icoane adunate din case străbune au fost expuse în cadrul instituției.

Scris de
Actual Mehedinti
acum 2 luni 2 săptămâni

Electrica Furnizare, compania de furnizare a energiei electrice, gaze naturale și servicii din cadrul Grupului Electrica, anunță deschiderea unui punct de lucru în Drobeta-Turnu Severin, unde puteți încheia simplu și rapid contracte de furnizare energie electrică și gaze naturale în piața liberă.

De abia a început activitatea în Parlamentul României, iar unii dintre parlamentarii noștri încep să se facă remarcați. Este și cazul deputatului social-democrat Cornel Folescu, fost viceprimar al Severinului, care, la debutul primul mandat în Parlament, a fost protagonistul unei apariții surprinzătoare în mediile de socializare.

Pompierii continuă să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2. 75 de pompieri au ales să se vaccineze, în cea de-a doua etapă națională de vaccinare, unul dintre aceștia fiind inspectorul șef al ISU Mehedinți, colonel Florentin Dragomir.

Conform rezultatelor centralizate la nivelul județului Mehedinți, în urma scrutinului din data de 6 decembrie, pentru Senat, PSD a obținut un scor de 41,02%  (reprezentând 39.095 voturi), iar PNL: 35,15% (33.496 voturi). La Camera Deputaților: PSD a obținut 40,26% (38.319 voturi), iar PNL: 35,52% (33.806 voturi).