Portret

„Ministerul de Interne este un moșneag în mare suferință, cu mai multe boli adunate în timp și ajuns la neputințele bătrâneții,”, declara, după mulți ani de muncă operativă, după ani de documentare, dar și după multe cărți scrise despre istoria Poliției Române, colonel

Astăzi, am stat de vorbă cu șeful Serviciului Rutier Mehedinți, un tânăr care, de aproape un an conduce acest serviciu și care își propune să schimbe, pe cât posibil, obiceiurile dăunătoare ale polițistului și ale structurii pe care o reprezintă.

Astăzi, vi-l prezentăm pe Dragoș Năstasie, liberalul care a reușit să se remarce din funcția de manager al sucursalei Bala a Societății de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă SA și să facă performanță din această postură.

Astăzi, vi-l prezentăm pe cel mai tânăr candidat pentru Parlamentul României, din județul Mehedinți.

În noaptea de 12-13 iunie, un criminal în serie, eliberat, condiționat, din penitenciar, incendiat o tânără din comuna mehedințeană Dârvari. Cazul a șocat întreaga opinie publică din țară.

În 2016, Dragoș Năstasie obținea primul mandat de consilier municipal, din partea Partidului Național Liberal, la Drobeta Turnu-Severin. La patru ani distanță, în 2020, liberalul își propune să câștige un nou mandat de consilier, fiind unul dintre aleșii municiapli, care s-a remarcat pe parcursul mandatului actual.

Astăzi, vi-l prezentăm pe tânărul Costinel Manuel Licsari, un mehedințean în vârstă de 34 ani, care și-a anunțat candidatura, ca independent, pentru mandatul de consilier județean.

Astăzi, vi-l prezentăm pe Liviu Mirel Petria, agent-șef de poliție în cadrul I.P.J. Mehedinți, care, acum câteva zile, a primit certificatul de apreciere din partea I.G.P.R. pentru faptul că nu a ezitat să sară în ajutorul semenilor și a salvat o viață.

Gesturile mărunte, dar bine intenționate ne diferențiază în situații dificile. Este exact ceea ce a decis să facă un tânăr severinean, alături de mama sa, pentru comunitate. Cei doi au început să confecționeze cagule medicale, pentru a le dona Spitalului Județean.

Uniforma de polițist ne face, nu de puține ori, să nu încercăm să ne apropiem de cadrele care își desfășoară activitatea în structurile Poliției. Uneori, prin specificul activității, avem impresia că avem de-a face cu oameni duri.