Politica

Guvernul se reînoieşte în urma evaluărilor făcute, iar fiecare partid al coaliţiei (PNL, PSD, UDMR) va schimba câte unul din miniştrii în funcţie. Este vorba despre miniștrii neperformanţi sau care au fost implicați în scandaluri.

Filiala mehedințeană a Partidului Național Liberal, condusă de ministrul Energiei, Virgil Popescu, este în cădere liberă și începe să o ia la vale. Acest aspect reiese din analiza rezultatelor unui sondaj de opinie, efectuat la comanda USR PLUS Mehedinți, în perioada 8-21 aprilie.

Scris de
Actual Mehedinti
acum 5 luni

Începând de astăzi, județul Mehedinți are un nou subprefect, în persoana Cosminei Stanomir, după ce prim-ministrul Nicolae Ciucă a semnat decizia de numire a liberalei pe această funcție. Tânăra o va înlocui, pe post, pe Doina Dobre, cea care a ieșit la pensie. În prezent, celălalt post de subprefect este ocupat de fostul prefect Cristinel Pavel.

A pierdut funcția politică și pe cea administrativă în momentul în care a fost arestat, însă acum, vizează o revenire pe scena politică mehedințeană. Este vorba despre Adrian Duicu, fost președinte al Consiliului Județean Mehedinți, cel care, pe surse, va prelua frâiele PRO România Mehedinți, un partid aflat în cădere liberă și care, de altfel, nu a fost, niciodată, pe culmile succesului.

Scris de
Actual Mehedinti
acum 6 luni

Mult vehiculata schimbare a prefectului de Mehedinți s-a produs. În cadrul ultimei ședințe de Guvern, Cristinel Pavel (susținut de PNL) a fost eliberat din funcția de prefect, social - democratul Alin Isuf fiind cel care a fost numit la cârma Instituției Prefectului Mehedinți. 

În luna decembrie 2021, au avut loc percheziții la Primăria Orșova și la sediile Pro România (județean și cel din Orșova). Printre persoanele audiate, se află și edilul celui de-al doilea municipiu al județului.

Social democratul Bogdan Simcea a primit un post-cheie la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, fiind numit, în urma negocierii dintre partidele aflate la guvernare, în funcția de secretar de stat. 

Scris de
Actual Mehedinti
acum 7 luni

Obiectivele Alianței Pentru Patrie sunt obiectivele romanilor patrioți, sătui de asuprirea si disprețul politicienilor progresiști , neomarxiști, care acționează, așa cum am văzut cu toții, la comenzile străine de țară și popor și strict în interesul propriu.

În acest weekend, au avut loc alegeri interne în cadrul filialei municipale Drobeta Turnu-Severin, eveniment în cadrul căruia Daniel Cîrjan a fost reconfirmat în funcția de președinte al formațiunii. Odată cu preluarea noului mandat, au fost vizate și noi obiective.

Scris de
Adriana Draghici
acum 1 an 4 luni

În urma repartizarii posturilor de prefect si subprefect, s-a decis ca, la Mehedinti, unul din posturile de subprefect sa fie repartizat USR-PLUS. Astfel, judetul are un nou subprefect numit de aceasta formatiune politica.