Au fost stabilite tarifele pentru bazinul de înot. Elevii beneficiază de reducere.

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Mehedinți, de ieri, au fost aprobate taxele și tarifele ce vor fi practicate de Bazinul de Înot Drobeta Turnu Severin, începând cu data deschiderii activității specifice.

“Pentru principala activitate, înotul, s-a aprobat ca preșcolarii și elevii din clasele I-XII să achite un tarif de doar 100 lei/10 ședințe (10 lei/o oră), diferența, până la 250 lei – abonamentul întreg pentru aceste categorii de vârstă, pentru 10 ore, să fie subvenționată de Consiliul Județean Mehedinți. Totodată, a fost aprobat un acord de parteneriat pentru asocierea UAT Județul Mehedinți cu primăriile din județ, în baza căruia, UAT-urile să poată acoperi abonamentul în valoarea de 100 lei pentru 10 ședințe, în cazul preșcolarilor și elevilor din clasele I-XII, precum și cheltuielile de transport din localitatea de domiciliu până la bazin. Am propus acest proiect de hotărâre pentru că mi s-a părut normal ca nu doar copiii din Drobeta Turnu Severin să beneficieze de ore de înot, ci și cei din mediul rural și mă bucur că în urma discuțiilor purtate cu domnii primari, au fost de acord să sprijine această activitate pentru sănătatea și buna dezvoltare a celor mici. Aceste demersuri sunt premergătoare activității de inaugurare a obiectivului de investiții, dată pe care o vom anunța, după semnarea de către Compania Națională de Investiții a protocolului de predare a obiectivului către Consiliul Județean Mehedinți. Taxele și tarifele aprobate pot fi consultate în documentul anexat.”, transmite președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Bazinul va fi dat în folosință, conform autorităților județene, la jumătatea lunii aprilie. Contractul de proiectare pentru bazin a fost semnat in aprilie 2020.

Imobilul va beneficia, odată reintrat în circuit, pe de o parte, de spațiu modern destinat înotului, cabinet medical, grupuri sanitare, vestiare, cabine de schimb, iar pe de altă parte, va avea spații pentru saună, masaj, jacuzzi, salină, dușuri, sală de fitness, birouri administrative și spații pentru depozitare. Investiția include rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități. Bazinul de înot, care este singurul bazin din județ, va găzdui competiții de natație și polo.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!