Când pornește iluminatul festiv și cât plătește primăria Severin pentru organizarea evenimentelor dedicate sărbătorilor?

Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar autoritățile din Drobeta Turnu Severin se pregătesc pentru împodobirea orașului. Anul acesta, iluminatul festiv și târgul de Crăciun vor costa 150.000 euro.

Primăria Drobeta Turnu Severin va organiza un târg de Crăciun în zona centrală a orașului, cu o parte dedicată copiilor (figurine diverse). De altfel, în întreaga localitate, spiritul de sărbătoare își va face simțită prezența prin amplasarea a instalațiilor de iluminat festiv în toate cartierele și amplasarea unui brad imens în zona de promenadă a Severinului. Primarul spune că, încă de la începutul anului, a fost prinsă în buget suma alocată sărbătorilor și că, indiferent de vremuri, cetățenii au nevoie de astfel de evenimente.

„Guvernul a recomandat să încercăm să facem economii și este normal să mai tăiem din cheltuieli, dar toate evenimentele dedicate sărbătorilor de iarnă trebuie marcate. Oamenii se bucură. Noi am organizat aceste evenimente și când a fost pandemie și le vom ține și acum. Este normal ca, la sfârșit de an, să îi bucurăm pe copiii, pe cetățenii noștri, dar și pe cei care doar tranzitează Severinul. Noi am oprit bani de la începutul anului. Vom porni iluminatul festiv, vom organiza târgul de Crăciun, vom amplasa brazi și în cartiere. Toate evenimentele (cu iluminat festiv, târg de Crăciun și ce va mai fi organizat în perioada sărbătorilor) vor costa în jur de 150.000 euro. Aceștia sunt banii pe care i-am prins în buget de la începutul anului, însă este posibil să alocăm o sumă mai mică.”, declară primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

De săptămâna trecută, a început montarea corpurilor de iluminatul festiv în Drobeta Turnu Severin, pornirea întregului sistem de iluminat public festiv urmând a avea loc, la fel ca în anii precedenți, pe data de 30 noiembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!