Drumul Județean 564, care leagă Vânju Mare de Pătulele și Jiana, intră în reabilitare. A fost semnat contractul de execuție a lucrărilor.

Astăzi, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare/modernizare a DJ 564 Nicolae Bălcescu (Vânju Mare – Intersecție cu DN 56A) -Viașu-Pătulele-Dănceu (comuna Jiana).

„Este vorba despre un drum important pentru locuitorii din Vânju Mare, Jiana și Pătulele, care așteptau această investiție. Am atras fonduri europene pentru realizarea proiectului tehnic, iar în urmă cu trei săptămâni am semnat contractul de finanțare, tot cu fonduri europene, în cadrul Programului Regional 2021-2027. Mă bucur că alături de mine și constructorul care a câștigat licitația, astăzi au fost și primarii orașului Vânju Mare, Alexandru Mijaiche și Stelian Stăncioiu, de la Jiana, care vor merge și le vor spune oamenilor că drumul județean care traversează localitățile lor se va reabilita în scurt timp.”, declară președintele Consiliul Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Lungimea traseului este de 12,425 km, iar valoarea contractului de execuție este de 40 940 453,02 lei, cu TVA. Pe lângă reabilitarea drumului, se vor realiza și accese la proprietăți, legături cu drumurile laterale, parapet, 37 podețe noi, rigole, indicatoare și marcaje rutiere.

„Vom reabilita acest drum în cel mai scurt timp posibil. Ne propunem și depunem toate eforturile pentru ca lotul al doilea al investiției să fie finalizat înainte de termenul contractual, deoarece acest drum este foarte important atât pentru locuitorii din zonă, cât și pentru faptul că, astfel, se pun bazele unor investiții ulterioare importante.”, declară, la rândul său, reprezentantul firmei constructoare, Eugen Gogan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!