Încă 51 de kilometri de drumuri județene intră în reabilitare. Contractul în valoare de 41 milioane euro a fost semnat.

Consiliul Județean Mehedinți a primit vizita conducerii Agenției pentru Dezvoltare Regională S-V Oltenia, delegație formată din: directorul general, Alexandru Stănescu, directorul general al Autorității de Management pentru Programul Regional S-V Oltenia, Cătălin Catană și Simona Covrescu, șef al Departamentului Comunicare, cu ocazia semnării celui de-al doilea mare proiect de infrastructură rutieră pentru județul Mehedinți, din ultimii ani. Este vorba despre finanțare în valoare de aproape 41 milioane euro pentru lucrări pe 50,800 km de drumuri județene aflate în rețeaua administrată de Consiliul Județean Mehedinți.

Proiectul a fost împărțit pe patru tronsoane, s-a realizat documentația tehnică printr-un alt proiect finanțat cu fonduri europene în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică, s-au realizat, de asemenea, procedurile de licitație, astfel încât, în scurt timp, se va emite ordinul de începere a lucrărilor de execuție. Tronsoanele ce vor intra în lucru sunt:

🔴 Sector 1: DJ 562 [Gemeni – Dârvari – Obârsia de Câmp (intersecție DN 56A)] – 12.740 km;

🔴 Sector 2: DJ 564 [Nicolae Bălcescu (intersecție DN 56A) – Viașu – Pătulele (intersecție DJ 562A) – Dănceu] – 12.425 km;

🔴 Sector 3: DJ 564, între localitățile Dănceu – Jiana (int. cu DJ 606) – Scăpău (int. cu DJ 562 – Sector 4) – 12.972 km;

🔴 Sector 4: DJ 562 [Devesel (intersecție DN 56B) – Scăpău (intersecție DN 56A)] – 12.663 km.

De asemenea, în scurt timp, în cadrul aceluiași program (PR S-V Oltenia 2021-2027), vom semna contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare/modernizare pe alți 15 km, respectiv tronsoanele:

🔴 DJ 671E, DN67A(Corcova) – intersecție Pârvulești (limită Căzănești);

🔴 DJ 671E, DN67(Ciovârnășani)- Șișești – Ilovăț – int. DJ 671A (Șovarna).

„Ambele proiecte vizează îmbunătățirea conectivității și accesibilității la rețeaua europeană de transport (TEN-T) și vor contribui la demersurile noastre și obiectivul pe care mi l-am asumat în fața mehedințenilor, acela de a transforma rețeaua noastră rutieră într-o infrastructură modernă, sigură și eficientă, adaptată nevoilor și provocărilor actuale. Le mulțumesc primarilor din Vânju Mare, Corcova, Obârșia de Câmp și Devesel, prezenți la întâlnirea de astăzi, echipei de implementare a proiectului din cadrul Consiliului Județean Mehedinți pentru toată munca depusă încă de la proiectarea acestor investiții și conducerii ADR Sud-Vest Oltenia pentru buna colaborare și susținerea pe care o acordă Consiliului Județean Mehedinți. Dumneavoastră vă mulțumesc pentru încredere! Împreună dezvoltăm Mehedințiul!”, transmite președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!