Încep lucrările de reabilitare a fostului cămin studențesc. Aici, vor fi mutate sediile mai multor instituții.

Consiliul Județean Mehedinți a predat amplasamentul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de eficientizare energetică în cazul fostului cămin studențesc, clădire ce va avea destinația de pavilion administrativ.

„În cadrul proiectului, se vor reface fațadele imobilului, se vor reface finisajele, se vor înlocui tâmplăria, rețeaua de distribuție a agentului termic și se va reface rețeaua de distribuție a apei calde menajere și se vor monta panouri fotovoltaice. Totodată, se vor revizui și reface instalațiile electrice interioare, se vor înlocui obiectele sanitare și corpurile de electrice cu unele cu LED. Instalația de canalizare interioară se va reface, de asemenea. Clădirea va avea sistem de detecție, semnalizare și alarmare la incendiu, dar și sistem de supraveghere video. Totodată, se vor amenaja aleile și se va realiza o parcare de 600 mp.”, declară președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu. 

Valoarea totală a contractului semnat astăzi este de 13 476 897 lei, fără TVA, iar constructorul are la dispoziție 5 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuția lucrărilor.

„La finalul acestui proiect, Pavilionul Administrativ va fi una dintre cele mai moderne clădiri din Drobeta Turnu Severin și va deveni sediul instituțiilor subordonate Consiliului Județean Mehedinți: DGASPC, Direcția Geoparc Platoul Mehedinți, Centrul Cultural “Nichita Stănescu”, CJRAE și Direcția Publică Comunitară Județeană de Evidență a Persoanelor Mehedinți. Proiectul are finanțare prin PNRR – Componenta 5 – Valul Renovării, Operațiunea Renovare energetică moderată a clădirilor publice – Autorități locale, Apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, la care se adaugă o contribuție din bugetul județului.”, mai spune Georgescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!