Au vândut cocaină și canabis pe piața din Mehedinți, însă au fost descoperiți de polițiști. Mai multe persoane sunt cercetate pentru trafic de droguri de risc și mare risc.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinți, au documentat activitatea infracțională, în două cauze penale, a unor persoane cercetate pentru de trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc.

Din cercetările efectuate în prima cauză, având ca obiect infracțiunile de trafic de droguri de risc și mare risc, s-a reținut că, în perioada 2023 – ianuarie 2024, persoanele cercetate ar fi comercializat droguri de risc (canabis) și mare risc (cocaină), către consumatori din județul Mehedinți. De asemenea, din materialul probator administrat, a reieșit că una dintre acestea ar fi achiziționat, în mai multe rânduri, cocaină de la o altă persoană cercetată, în scopul revânzării.

În cea de-a doua cauză, s-a reținut că persoanele cercetate ar fi comercializat, în mod repetat, diferite cantități de drog de risc (canabis), cu sume cuprinse între 50 și 70 de lei, pentru o doză.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate diferite cantități de canabis și cocaină, 10 telefoane mobile, 5 grindere, recipiente și alte bunuri cu urme de materie vegetală sau substanță albă, o pușcă cu aer comprimat și 3 cutii metalice conținând alice, 4.005 euro, 100 de dolari și 3.720 de lei, precum și alte mijloace de probă.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinți au dispus, în două cauze penale, reținerea a 4 persoane și măsura controlului judiciar față de una. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mehedinți a dispus arestarea preventivă a două dintre persoanele reținute și măsura controlului judiciar față de celelalte două.

La acțiune au participat jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi „Frații Buzești” Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!