Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar cei, care își doresc să ofere un cadou aparte, pot achiziționa produse autentice, făcute de meșteri locali. O astfel de gamă poate fi găsită în punctele de atracție turistică din Drobeta Turnu Severin (Cetatea Medievală și Castelul Artelor), acolo unde producătorii, meșterii și artiștii au expus produse diverse: de la ceramică, ii tradiționale, suveniruri confecționate manual, până la produse precum dulceață de smochine, vin din cramele locale și parfum de lavandă.
Târgul de produse este împărțit în două ramuri: medieval (reprezentând specificul Cetății Medievale) și tradițional. La mare căutare, în această perioadă, este Târgul de daruri făurite cu har (unde poate fi găsită o gamă de produse autentice, realizate de artiștii și meșterii populari).
„Am reușit să adunăm în acest colț o serie de produse tradiționale: lavandă (săpun din lapte de capră și lavandă, săculeți cu lavandă, apă florală de lavandă, la mare căutare), miere, lumânări făcute din ceară naturală, dulceață de smochine de la Svinița și – pentru domni – nu putea să lipsească vinul din producția locală, de la cramele din județ.”, spune Bogdana Rusen, referent al Palatului Culturii „Teodor Costescu”.
Târgul este deschis tuturor celor care își doresc să ofere un cadou aparte: de la suveniruri, până la produse tradiționale. Cetatea Medievală a Severinului și Castelul Artelor sunt cele două obiective turistice, care găzduiesc acest târg inedit, unde doritorii pot achiziționa cadouri deja pregătite. La mare căutare, sunt obiectele artizanale și iile tradiționale.
Târgul de daruri făurite cu har va rămâne deschis până după sărbători. Prețul unui cadou pornește de la 50 de lei și poate ajunge la câteva sute de lei.
„Vizitatorii pot achiziționa cadouri din cadrul magazinelor amplasate la Cetatea Medievală și Castelul Artelor, dar și din căsuța amenajată în cadrul Târgului de Crăciun. Ne-am gândit ca produsele tradiționale, confecționate de artizani, meșteri locali, producători să fie împachetate frumos, din dorința de a scoate în evidență autenticul și tradiționalul, dar și pentru a promova vechile meserii. Încă de la deschiderea târgurilor, rezultatele au fost cele scontate, pentru că a existat mereu interes pentru produsele tradiționale. Prin ceea ce facem ne propunem să salvăm patrimoniul local.”, declară managerul Palatului Culturii „Teodor Costescu”, Delia Rîmniceanu.
Cele mai căutate sunt coșurile deja pregătite, ce conțin o gamă variată de produse.