Banii europeni, șansa dezvoltării infrastructurii rutiere din Mehedinți!

Banii europeni atrași prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 au fost șansa dezvoltării infrastructurii rutiere și în Mehedinți. Mai multe proiecte implementate de autoritățile județene au avut ca scop asigurarea unei infrastructuri de transport regionale moderne şi durabile, dezvoltarea economiei şi îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor. Unul dintre aceste proiecte a vizat modernizarea DJ 670 Malovăț-Marga, care asigură conexiunea indirectă cu rețeaua transeuropeană de transport TEN-T, prin DN 67, care leagă Drobeta-Turnu Severin cu Târgu Jiu, și DN 67D. Mai exact, DJ 670 pornește din DN 67, în dreptul comunei Malovăț, trece prin Bâlvăneşti, Godeanu, Siroca, Balta și Ponoarele, apoi intersectează DN 67D în dreptul localității Baia de Aramă.

„Proiectul a vizat, pe lângă asfaltare, reabilitarea podețelor existente pe traseul drumului, amenajarea căilor de acces către proprietăți și drumurile laterale, amenajarea refugiilor pentru mijloacele de transport în comun și a unor zone de parcare, construirea de rigole pentru evacuarea apelor pluviale, montarea unor parapete de siguranță și indicatoare rutiere. În total, 22 de kilometri de drum au fost modernizați. Investiția implementată de Consiliul Județean Mehedinți a avut o valoare totală de 55 de milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 46 de milioane de lei, iar lucrările au fost derulate în cadrul Axei Prioritare 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.”, transmite Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

Beneficiarii proiectului sunt cei peste 4.000 de locuitori din comunele deservite direct de tronsonul modernizat.

„Modernizarea DJ 670, Malovăț-Marga reprezintă un nou pas făcut de Consiliul Județean Mehedinți pentru îmbunătățirea infrastructurii și facilitarea circulației pe drumurile județene din Mehedinți. Mulțumim, Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia pentru sprijinul acordat în implementarea acestui proiect!”, declară, la rândul său, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!