Incendiu violent lângă Combinatul Chimic! Peste 100 de hectare de vegetație au ars.

19 incendii de vegetație s-au produs ieri, pe raza județului Mehedinți. O intervenție de amploare a avut loc pe raza localității Halânga, în zona Combinatului Chimic Drobeta, unde timp de peste trei ore, mai multe echipaje operative de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor, care s-au manifestat pe o suprafață de circa 100 de hectare de vegetație uscată. Alături de pompieri au participat și 12 jandarmi, împreună reușind să împiedice propagarea focului pe amplasamentul Combinatului Chimic Drobeta.

Pompierii au depus eforturi susținute pentru a limita și stinge incendiile, care din cauza vântului s-au extins cu repeziciune, cuprinzând suprafețe foarte mari, unele dintre acestea riscând să se propage la locuințele cetățenilor.

“Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a fost solocitat să intervină, în satul Bobaița, comuna Malovăț, pentru lichidarea unui incendiu ce punea în pericol locuințele din zonă. Am intervenit, în primă fază, cu autospeciale ce au fost dislocate de la incendiul din zona Combinatului Chimic. Am cerut, mai apoi, în sprijin, o autospecială cu apă și spumă și un ATV, din cauza faptului că suprafața pe care se manifesta incendiul era mare, existând mai multe focare, iar pericolul era mare pentru locuințe din cauza vântului puternic. Unul dintre colegii mei a efectuat o misiune de recunoaștere la locuințele din zonă, fiind depistate butelii GPL. Focarul cel mare s-a manifestat pe o suprafață de 30 hectare. La Combinatul Chimic, a fost o suprafață foarte mare: peste 100 hectare, iar ppericolul era reprezentat de intrarea incendiului de vegetație uscată în Combinatul Chimic. Datorită colaborării între Pompieri, Jandarmi și Poliție, am reușit să identificăm imediat focarul.”, declară plt adj Octavian Tudosie, șef tură serviciu Detașamentul de Pompieri Drobeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!