Ponoarele, atracție pentru turiștii din întreaga țară! Vremea frumoasă a adus sute de turiști la Podul lui Dumnezeu, în weekend.

Vremea frumoasă și perioada concediilor aduc turiștii în zona de nord a județului Mehedinți. Principala atracție a zonei este podul lui Dumnezeu. Zona este un loc foarte căutat, iar cei, care ajung în zonă, se pot bucura de peisajele splendide.

Podul lui Dumnezeu (Podul Natural de la Ponoarele) este unicul pasaj rutier natural funcțional la nivel național. Este cel mai mare pod natural al țării și al doilea ca mărime din Europa (30 m lungime, 13 m lățime, 22 m înălțime și 9 m grosime), dar singurul din lume deschis traficului rutier (inclusiv de mare tonaj). Această zonă este  intens căutată de turiști.

„Am ales zona pentru frumusețile ei. Sunt multe de vizitat. Este a doua oară când vin. Sunt din București. Mi-a plăcut și am revenit. De altfel, îmi propun să vin și altă dată. Sunt peșteri interesante, este liniște și natura în sine: sunt motivele pentru care am revenit.”, spune un turist venit din București.

„Este o zonă minunată. Am vizitat peștera – este aer tare în interiorul ei. De altfel, am vizitat podul.”, spune un turist din Gorj.

„Părinții mei erau din Mehedinți, iar eu vin an de an în vacanță în județul copilăriei mele Am vizitat podul și peștera. Totul este foarte frumos. Mi-am adus și nepoții să viziteze aceste locuri.”, spune o turistă.

„Ne încărcăm cu energie în aceste zone. Inclusiv nepoților le place zona. Mă bucur să revin de fiecare dată pe aceste meleaguri.”, spune un alt vizitator al zonei.

„Mi se pare frumos. Am vizitat peștera (unde este foarte răcoros) și podul. E o zonă splendidă.”, spune o tânără care vizitează pentru prima dată zona.

„În timpul copilăriei, am veni în fiecare an în Ponoarele. Acum, mi-am dus și copiii în vizită. Suntem interesați să vizităm de tot ce ține de natură și istorie. Este foarte frumos.”, spune o altă turistă.

Vizitatorii, care au ajuns în zonă, s-au bucurat, pe lângă peisajele splendide, și de bucate tradiționale. De altfel, turiștii sunt interesați să achiziționeze mici obiecte care să le amintească de frumusețea zonei.

„Turiștii sunt interesați să cumpere magneți cu simbolurile zonei: podul lui Dumnezeu, pădurea de liliac, biserica. Vin foarte mulți turiști. Pe toată perioada verii, vin mulți turiști, cei mai mulți fiind din afara județului.”, spune o localnică.

Din 2004, zona Ponoarele, cu monumentele ei naturale şi istorice, este inclusă în aria Geoparcului Platoul Mehedinți. În apropierea Podului lui Dumnezeu se află și două lacuri, mai puțin obișnuite, Zătonul Mare și Zătonul Mic, care comunică pe căi subterane cu sistemul carstic.