Școală nouă pentru elevii din Căzănești! Școala a trecut de la o unitate cu toalete în curte la o clădire modernă, la standarde europene.

Sunt vești îmbucurătoare pentru elevii din comuna Căzănești. S-a realizat recepția la terminarea lucrărilor de reabilitare/modernizare a Școlii cu clasele I-VIII, din localitate, un proiect finanțat cu fonduri guvernamentale în cadrul PNDL II și implementat de Primăria Căzănești. În cadrul proiectului, s-a schimbat învelitoarea, clădirea a fost izolată termic, a fost montată o centrală termică pentru încălzire, s-a pus parchet în clase și gresie pe holuri și – cel mai important – toaletele au fost amenajate în interior. Unitatea are apă curentă, astfel încât băile sunt complet funcționale. Totodată, în cadrul aceluiași proiect, s-a achiziționat mobilier, dotările urmând să fie completate cu aparatură și echipamente moderne ce vor fi achiziționate în cadrul unui proiect aflat în implementare, cu fonduri europene, în cadrul PNRR.

Cei 180 elevi ai Școlii din Căzănești se vor muta în clădirea modernizată în aproximativ 30 de zile, după ce unitatea va avea toate avizele și autorizațiile necesare.

„Îl felicit pe domnul primar, Aurel Popescu, pentru această investiție, atât de necesară și utilă elevilor și îi doresc mult succes în continuare! A avut susținerea oamenilor în 2020 și am convingerea că va fi sprijinit în continuare! În Căzănești, sunt finanțate investiții foarte importante ce vor fi implementate în perioada următoare, fiind vorba despre extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în Căzănești, realizarea sistemului de alimentare cu apă și stație de tratare a apei în Gârbovățul de Sus și modernizarea drumurilor de interes local în satele Căzănești, Valea Coșuștei și Ercea. Obiectivele sunt finanțate cu fonduri guvernamentale în cadrul PNI Anghel Saligny”, transmite președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

„Am finalizat lucrarea de modernizare și reabilitare a școlii generale din Căzănești: o investiție de aproape 2.000.000 lei din fonduri guvernamentale nerambursabile. Urmează să predăm amplasamentul către conducerea școlii, urmând ca aceasta să obțină autorizația de funcționare în cel mai scurt timp, iar copiii să fie mutați în noua locație. Încep lucrări. Nu ne oprim aici. Abia aștept să pot anunța cele 3 proiecte noi pe care le vom demara. Încă odată dovedim eu și echipa mea că la noi faptele vorbesc.”, transmite, la rândul său, Aurel Popescu, primarul comunei Căzănești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!