Transportatorii de marfă, luați la control de polițiștii rutieri! Amenzi drastice pentru cei care au încălcat legea!

Transportatorii de marfă au fost luați, astăzi, la bani mărunți, de către polițiștii rutieri din județul Mehedinți, iar sancțiunile nu au întârziat să apară.

„Polițiștii Serviciului Rutier au organizat acțiuni simultane pentru depistarea și sancționarea persoanelor neautorizate care efectuează transport de persoane, verificarea legalității transportului mărfuri, urmărind, totodată, depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice sub influența alcoolului substanțelor psihoactive.  În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au verificat 83 de autovehicule, au legitimate 106 persoane și au imobilizat 5 mijloace auto pentru neregulile constatate. De asemenea, au fost aplicate 14 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.450 lei și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare precum și 4 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, în trei situații fiind suspendat dreptul de utilizare al autovehiculului pentru o perioadă de 6 luni. Totodată, au fost identificați conducători auto care manipulau aparatura tahograf, pentru a nu fi înregistrate datele corecte, cu dispozitive neomologate.”, declară șeful Serviciului Rutier Mehedinți, comisar – șef Cătălin Vulcănescu. 

A fost depistat un bărbat de 25 ani, din oraşul Strehaia, în timp ce transporta 7 persoane, contra cost, cu un autoturism, fără a deține autorizație tip „Taxi” valabilă.  Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru 6 luni, reținându-se plăcuțele cu numerele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare.

De altfel, a fost depistat un bărbat de 54 ani din comuna Malovăţ, în timp ce transporta cu un autoturism 2 persoane, contra-cost, fără a deține autorizație tip „Taxi” valabilă.  Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru 6 luni, reținându-se plăcuțele cu numerele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare.

Un bărbat de 56 ani, din comuna Izvoru Bârzii, a fost depistat în timp ce transporta cu un autovehicul 5 persoane, contra-cost, fără a deține autorizație tip „Taxi” valabilă.  Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru 6 luni, reținându-se plăcuțele cu numerele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!