Ziua Unirii Principatelor, marcată printr-un spectacol impresionant, organizat în nordul județului! Cântecele patriotice au răsunat până târziu în noapte.

Ziua de 24 ianuarie este un simbol al pașilor importanți pe care țara noastră i-a făcut de-a lungul istoriei: Unirea Moldovei cu Țara Românească și alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Țării Românești în 1859. Atunci, hotărârea și sacrificiile au pus bazele statului național modern român.

Momentul 24 ianuarie 1859 a fost sărbătorit aseară printr-un spectacol organizat la Isverna, unde căminul cultural din Seliște a fost însuflețit cu cântece patriotice ale valoroșilor noștri artiști.

„Corul Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei ne-a purtat prin toate zonele țării cu cele mai cunoscute și vibrante melodii, actorii trupei Cortina au pus în scenă replicile memorabile ale lui Moș Ion Roată, iar Pandurii lui Tudor Vladimirescu au onorat sacrificiile strămoșilor noștri, menținând flacăra spiritului lor în inimile noastre. Spectacolul a unit și mai tare frumoasa comunitate de la poalele munților, iar la final, cu toții s-au strâns în Hora Unirii. Le mulțumesc colegilor de la Centrul Cultural “Nichita Stănescu”, lui Ionuț Stoican și Marius Răescu pentru organizare, dar și tuturor celor care au contribuit la acest eveniment! Să continuăm să protejăm valorile noastre, să promovăm unitatea și să susținem dezvoltarea unei societăți în care demnitatea fiecărui cetățean este respectată! La Mulți Ani, români!”, transmite Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!